Güncelleme Tarihi:
BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, sertifikalı, katkısız, tamamen doğal organik ekmeğin satışına başlandığını bildirdi.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş yaptığı açıklamada, 2010 yılında 5 olan ekmek çeşidini şu an 21'e çıkardıklarını belirtti.
Vatandaşa çeşitliliğin yanında sağlıklı beslenme açısından önem arz eden ekmekleri sunduklarını, dile getiren Bektaş, "Son olarak vatandaşlardan gelen yoğun istek ve yapılan Ar-Ge çalışmaları neticesinde yüzde 100 organik ekmeği üretmeye karar verdik. Yapılan çalışmalar neticesinde standartlara göre sertifikalı olarak üretimi gerçekleştirilen organik ekmeği de raflara koyduk. Tüm BESAŞ noktalarında satışa sunulan organik ekmeğin üretiminde hiçbir GDO'lu ürün yer almamaktadır" diye konuştu.
BESAŞ olarak organik ekmeğin üretimindeki her aşamaya ayrı bir titizlilik ve önemle yaklaştıklarına dikkati çeken Bektaş, şunları kaydetti:
"Endüstriyel tarımda kullanılan gübre, hormon ve GDO'lu ürünler insan sağlığında kanser, diyabet, obezite, kısırlık ve kalp hastalıkları oluşturabilir. Organik tarımda bunların hiçbirine yer yoktur. Ekmek üretiminde kullanılan diğer bir element tuzdur. Organik ekmek üretiminde kullanılan kaya veya deniz tuzu rafinasyon işlemine tabi tutulmadığı için içerisinde beyazlaştırıcı ve topaklanmayı önleyici kimyasallar bulunmamaktadır. Organik ekmek üretiminin en önemli ayrıcalığının endüstriyel maya kullanılmamasıdır. Bunun yerine doğadan elde edilen yabani maya ile mayalanmış ekşi hamur kullanılmaktadır. Organik ekmeğin üretim süreci ve kullanılan maya doğal ve yavaş mayalanma olduğundan ekmekte tat ve aroma unsurları daha fazla oluşur. Bu nedenle organik ekmeğin tat ve aroması normal ekmekten daha fazladır."