Bebecilerden dijital atak

Güncelleme Tarihi:

Bebecilerden dijital atak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2020 16:26

Koronavirüs sürecinde kendi sektörlerinin de olumsuz etkilendiğini açıklayan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, kriz bittiği an hızlıca toparlanacaklarına inandıklarını kaydetti. Yıldız, önümüzdeki günlerde dijital pazarlama adına sektöre ve üyelere önemli bir hizmeti sunacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bebecilerden dijital atak

Bebecilerden dijital atak
Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, koronavirüs pandemisinin bütün dünya gibi ülkemiz ve sektörleri etkilediğini kaydetti. Ocak ayındaki JunioShow Fuarı ile 2020 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını anımsatan Yıldız, “Mart ayının hemen başında Covid-19 virüsünün ülkemizde de ortaya çıkmasıyla bizimde üretimimiz, ihracatımız ve sevkıyatımız durdu. Nisan ayı itibariyle ihracat yönüyle üyelerimizin yüzde 90’ın üzerinde etkilenme söz konusu oldu. Hatta tamamen durdu ve ürün sevkıyatları yapılamadı. Sektör olarak sezonluk çalıştığımız için üretim de haliyle durdu. Mayıs ayı ortası itibariyle gerek Sağlık Bakanlığının, gerekse doktorlar ile hemşireler başta olmak üzere bütün sağlık personelinin gayretli çalışmaları, zamanında alınan doğru kararlar neticesinde elde edilen başarı işlerimize de yansımaya başladı” diye konuştu.
Sektörde Mayıs başı itibariyle hareketliliğin başladığını aktaran Yıldız, “En azından imalatlarımızı yüzde 100 yapamıyor olsak da belli oranda çalışmaya başladık. Diğer taraftan yurt dışına yönelik pazarlama görüşmelerimizi yapabiliyoruz. Hareketli bir sektördeyiz. Krizin bittiği an hızlıca toparlanacağımıza inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÜYELERİMİZLE İLİŞKİYİ KOPARMADIK

BEKSİAD’ın bu dönemde çok özel çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Yıldız, mağazaların kapalı olduğu dönemde üyelerle ilişkilerini hiç koparmadıklarını kaydetti. Onlara çağrılarda bulunduklarını ifade eden Yıldız, “100 bin çalışana yaklaşan istihdamımızı korumak konusunda çok önemli çaba gösterdik. Sektörümüzün canlı tutulması için yetkililere bilgilendirmelerde bulunduk. Üyelerimiz kısa çalışma ödeneğine başvurdular. Mal sahibi, kiracı ilişkisi içerisinde karşılıklı anlayışlar ve fedakarlıklar gösterildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

DİJİTAL PAZARLAMA

Ocak ayında yaptıkları son genel kurul toplantısında üyelerine müjdeledikleri ‘Dijital Pazarlama Ajansı’nı aktif hale getirmek için profesyonel bir firma ile görüştüklerini hatırlatan Yıldız, önümüzdeki günlerde dijital pazarlama adına sektöre ve üyelere önemli bir hizmeti sunacaklarını açıkladı.

HIZLA TOPARLANACAĞIZ

Bu dönemde sık sık söyledikleri bir ifadelerinin bulunduğunu söyleyen Yıldız, “Genç ve dinamik bir sektördeyiz. Biz; firmalarımızı yaşatırsak, hem ülkemiz, hem şehrimize, hem de çalışanlarımıza değer katmaya devam ederiz. Kriz bittiğinde hızla toparlanacak ve ekonomimize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!