Başkan Aktaş:2018 yılında şikayet değil memnuniyet artacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aktaş:2018 yılında şikayet değil memnuniyet artacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 15:16

Başkan Aktaş:2018 yılında şikayet değil memnuniyet artacak

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2018 yılı hedeflerinin, ‘yeşili ve görseli daha zenginleşmiş, estetik kaygıların öne çıktığı, kenti temsil eden yapıların ortaya çıktığı ve en önemlisi de trafiği rahatlamış bir Bursa’ olduğunu söyledi. En önemli önceliklerinin trafiğin rahatlatılması olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu bağlamda 2018 yılının daha çok şikâyet edilen değil yaşamaktan keyif alınan bir yıl olacağına inanıyorum” dedi.

Bursa’yı daha yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla hazırladıkları yol haritasını daha önce kamuoyu ile paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm ilçelerde, devam eden ve 2018 yılı programına alınacak projeleri tek tek masaya yatırdı. Bursa’yı 17 ilçesi ile bir bütün olarak ele aldıklarını ifade eden Aktaş, yaşam kalitesinin tüm bölgelerde en üst seviyeye çıkarılması amacıyla yapacakları çalışmalarla 2018 yılının ulaşımdan kentsel dönüşüme ve çevreye kadar her alanda sonuç alınan bir yıl olacağını vurguladı. Başkan Aktaş, 2018’de yeşili ve görseli daha zenginleşmiş, trafiği rahatlamış, Bursa’yı daha çok temsil eden yapıların ortaya çıktığı, daha estetik kaygıların olduğu bir Bursa hayal ettiğini belirterek, önlerinde 12 aylık ciddi bir süre olduğunu ve önemli gelişmelerin olacağını kaydetti.

ULAŞIMIN KİLİT NOKTALARI

Bursa’da yaşanan sorunların başında gelen ulaşımın çözümüne ilişkin yaptıkları değerlendirmeler sonucunda bir acil eylem planı hazırladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, 31 Aralık 2018’e kadarki süreçte belirlenen 29 noktada küçük dokunuşlarla önemli sonuçlar almayı hedeflediklerini söyledi. Orhaneli Kavşağı’nda orta refüjün kaldırılmasının ardından yapılan akıllı kavşak sistemi ile yüzde 35’lik bir iyileşme sağlandığını ifade eden Başkan Aktaş, bu akıllı kavşak uygulamasının daha da yaygınlaştırılacağını kaydetti.  Bursa’da yaşamın 7/24 devam ettiğini bu nedenle çalışmalar sırasında trafik akışında bir engelleme yaşanmamasına özen gösterileceğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Belirlediğimiz noktalarda saatlerce günlerce süren çalışmalardan ziyade, seri operasyonlarla, gece vakti başlayıp günün aydınlanmasına kadar yetiştirilebilecek dokunuşlar yapılacağız. Takvimimizi oluşturduk, hangi çalışma kaç gün kaç hafta sürecek hepsini belirledik” dedi.

ACİL EYLEM PLANI

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yol, kavşak ve trafik düzenlemelerine ilişkin acil eylem planına göre; Küçük Sanayi Gül Kavşağı, Mudanya Kavşağı ile Orhaneli Kavşağı arası ile Acemler Kavşağı’nda şerit genişletmesi yapılacak. Beşevler Kavşağı, Otosansit Kavşağı, Esentepe Kavşağı, Tuna Caddesi Kavşağı, İhtisas Kavşağı ve Emek Kavşağı’nda orta dönel ada kaldırılarak akıllı kavşak uygulamasına geçilecek. Gökdere Kavşağına şerit genişletmesi yapılarak araç geçiş kapasitesi artırılacak. Mudanya Köprülü Kavşağı’na İzmir dönüş kolu yapılacak böylelikle Orhaneli Kavşağındaki trafik yükü azaltılacak. Beşyol ve Panayır Köprülü Kavşakları ile bağlantı yolları kısa sürede tamamlanarak, İstanbul Caddesi’nin her iki yönde de 3 şeride çıkarılması sağlanacak. İzmir yönünden gelen araçların Acemler Kavşağı’na gelmeden direksiyonel bir kol ile Yakın Çevre Yoluna bağlantısını sağlayacak viyadüğün yapılması da Acemler Kavşağı’nın yükünü önemli ölçüde azaltacak.

“BÜYÜME SAĞLIKLI OLMALI”

Bursa’nın her yıl bir Çanakkale kadar büyüdüğünü ancak bu büyümenin sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini dile getiren Başkan Aktaş, artan potansiyeli karşılayacak, yeni yerleşim alanları açılmasının da kaçınılmaz olduğunu söyledi. Daha fazla daire üretmek mantığından ziyade insanların yaşam alanları ve şehrin geleceğini düşünerek hareket etmek zorunda olduklarına değinen Başkan Aktaş, “Bizim şehri sağlıklı şekilde büyütme zorunluluğumuz var.

Kentsel dönüşüm yaparken yoğunluk, otoparklar, yeşil alanlar, eğitim ve dini tesis alanları iyi planlanmalı. 0.50 emsal uygulanabilir, uygulanmaz diye bir şey yok ancak dönüşümü ada, mahalle hatta bölge olarak ele alalım. Hatta kurtarırsa 0.70 verilim ama nihayetinde bir bütün olarak bakalım. Öyle 40-60 daireyi ilgilendiren kentsel dönüşümlerin tıkanmaya neden olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“İZ BIRAKMAK İSTİYORUM”

Mali tablonun kötü olmasını sığınacak bir bahane olarak görmediklerini, bütçe gerçeklikleri doğrultusunda ulaşım başta olmak üzere yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik adımları bir bir atacaklarını dile getiren Başkan Aktaş, “İnsanların mutluluğu çok önemli. Bursa şehirlerden bir şehir değil. Tarih şehri, kültür şehri, Osmanlı şehri, altı da üstü de nimetlerle dolu bir kent. Bu şehri iliklerinize kadar hissedeceğiniz mekanlar ve ortamlar olması gerekiyor. Ben önümüzdeki süreçte iz bırakmak istiyorum. Bu bağlamda 2018 yılının daha çok şikâyet edilen değil yaşamaktan keyif alınan bir yıl olacağına inanıyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!