Bağımlıları "uyuşturucu batağı"ndan kurtarıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bağımlıları uyuşturucu batağından kurtarıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 11:06

- Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği, kuruluşunun ardından yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen teşkilatlanma ve bilinçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor - Dernek Başkanı Akay: "Şu ana kadar 100 genci uyuşturucudan kurtardık. Bu arkadaşlarımızın tedavileri sürüyor. Onların yakınlarıyla da görüşme halindeyiz" - "81 il ve ilçelerinin tamamında mahallelere varıncaya kadar teşkilatlanmayı planlıyoruz"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - ŞABAN KILIÇCI - Ankara'da yaklaşık 3 ay önce kurulan ve ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği (UBM), şimdiye kadar 100 kişiyi bağımlılıktan kurtarıp tedavilerine başlanmasını sağladı.

Dernek Başkanı Ahmet Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teşkilatlanma çalışmalarıyla uğraşmalarının yanı sıra il il gezip toplantılar düzenleyerek uyuşturucunun zararlarını anlattıklarını söyledi.

Türkiye'nin 2023 yılına bağımlılıktan kurtulmuş sportmen bireylerle ulaşmasını, 2071'e kadar ise dünyaya liderlik yapan, "Sağlam kafa sağlam vücutta olur" anlayışına sahip nesiller yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Akay, şöyle devam etti:

"Derneğimizin kurulma fikri, Ankara'da Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli ile istişare toplantılarında ortaya çıktı. İkimizin ortak kararından sonra başkan, başkan yardımcıları, il ve ilçe başkanlarını belirleyerek yola çıktık. Şu ana kadar 100 genci uyuşturucudan kurtardık. Bu arkadaşlarımızın tedavileri sürüyor. Onların yakınlarıyla da görüşme halindeyiz. Birden kurtulma olmuyor çünkü tedavi süreci bir yıla yakın sürüyor."

Haberin Devamı

Akay, Ankara'nın yanı sıra İzmir, Bursa, Antalya, Sakarya, Manisa ve Erzincan'da teşkilatlanmayı tamamladıklarını anlattı.

Antalya'da özellikle 4 mankenden gönüllü destek aldıklarını bildiren Akay, "Bizim için çok önemli bir il olan İstanbul'da da yakında teşkilatlanmamızı tamamlayacağız. 81 il ve ilçelerinin tamamında mahallelere varıncaya kadar teşkilatlanmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Derneğin kurucu üyelerinden Davut Gazi Benli ise pek zamanı olmamasına rağmen bu tür bir hayır faaliyetine kendisini vakfettiğini dile getirdi.

Uyuşturucuyla mücadelenin önemine dikkati çeken Benli, "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleyi terörle mücadeleden daha önemli bir konu olarak görmesi, bizim de sivil toplum, vatandaşlar, duyarlı insanlar olarak bu alanda birtakım faaliyetlerde bulunmamız gereğini ortaya koyuyordu. Umut ediyorum ki kısa süre içinde UBM'yi 81 ilimizde, 800 küsur ilçemizde en kısa sürede teşkilatlandırarak bu hayırlı çabayı ülke geneline yayarız. İş adamlarımız ve gönüllülerimizin de desteğiyle en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!