"Baba Katili"nin kahvehanesinde sohbetler yeşil-beyaz

Güncelleme Tarihi:

Baba Katilinin kahvehanesinde sohbetler yeşil-beyaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 11:04

- Beşiktaş ve Bursaspor'un eski oyuncularından "Baba Katili" lakaplı Müfit Gürsu'nun, yeşil-beyazlı takımın fotoğraf ve flamalarıyla süslü kahvehanesi, taraftarların en önemli buluşma mekanlarından biri oldu - Gürsu: "Kahvehanemde eski dostlarımla sohbet ediyor, o günleri özlemle yad ediyoruz. Burada futbol ve Bursaspor'dan başka bir şey konuşulmuyor, konuşulmaz da" - "Burada Bursaspor'un kongre kulisleri olur ama ben karışmam. Burada konuşulan, burada kalır. Bir anlamda Bursaspor'un nabzı burada atılır"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - İSMAİL ERSAN - Bir dönem Beşiktaş ve Bursaspor formalarını giyen "Baba Katili" lakaplı Müfit Gürsu'nun (73) işlettiği kahvehane, kentte yeşil-beyazlı takımın tutkunlarının vazgeçemediği mekanlar arasında yer alıyor.

Gürsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola 15 yaşında İstanbul'da Nişantaşıspor'da amatör olarak başladığını ve Genç Milli Takım'a davet edilince Beşiktaş'a geçtiğini söyledi.

Askerlik görevini tamamlandıktan sonra 1965-1966 sezonu öncesi Bursaspor'a transfer olduğunu belirten Gürsu, "1967'de de şampiyonluk yaşadık. Bursaspor'u belirli bir lige çıkaran kadroda yer aldım" dedi.

Jübilesinden sonra futboldan koptuğunu anlatan Gürsu, çok sevdiği yeşil-beyazlı kulübe dışarıdan destek olmaya çalıştığını dile getirdi.

Günlerinin büyük bölümünü, futbol oynadığı dönemde açtığı kahvehanesinde geçirdiğini kaydeden Gürsu, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Kahvehanemde eski dostlarımla sohbet ediyor, o günleri özlemle yad ediyoruz. Burada futbol ve Bursaspor'dan başka bir şey konuşulmuyor, konuşulmaz da. Buraya gelen herkese yemeğimizi ikram eder, yedirmeden göndermeyiz. Onlara bir şeyler lazım olduğunda gereken ilgiyi de gösteririz. Onun için bana 'Baba Müfit' diyorlar. Burada Bursaspor'un kongre kulisleri olur ama ben karışmam. Burada konuşulan, burada kalır. Bir anlamda Bursaspor'un nabzı burada atılır. Maçları televizyondan takip ederim. Bugünkü futboldan zevk alıyorum desem boş. Onlar oynuyor, paralarını alıyor, biz sadece çene yoruyoruz. Allah hepsine daha çok versin."

Gürsu, duvarlarını Bursaspor'la ilgili fotoğraf ve yeşil-beyaz flamalarla süslediği iş yerinde dostlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu, amacının para kazanmak olmadığını belirtti.

- Temizlikçi kadın gerçekten baba katili zannetti

Beşiktaş'ta sağ bek mevkisinde oynadığını hatırlatan Gürsu, kendisine yakıştırılan "Baba Katili" lakabının hikayesini şöyle anlattı:

"O dönem Beşiktaş'ın kulüp başkanlığını merhum Hakkı Yeten (Baba Hakkı) yapıyordu. İzmir'de oynadığımız Altay maçında ben geri pas yapınca Necmi Ağabey (Necmi Mutlu) de çıkmış bulundu. Top kalemize gitti ve o maçta 1-0 mağlup olduk. Yenilgi sonrası Başkan Hakkı Yeten çok üzülmüştü. Gazeteler de benim ve Başkan'ın fotoğrafını koyup, benim için 'Baba Katili' benzetmesi yapmıştı. Ondan sonra lakabım 'Baba Katili' olarak kaldı. Bursaspor'a transfer olduktan sonra eşime ev işleri için yardıma gelen kadın, lakabımı duyunca işi bırakmak istemiş. Gerçekten babamı öldürdüğümü düşünmüş. Eşim durumu anlatınca çalışmaya devam etti."

Haberin Devamı

Aktif futbolu 30 yaşında bıraktığını ifade eden Gürsu, en büyük mutluluğunun, çevresinden saygı görmesi ve yaklaşık 10 yıl hizmet ettiği Bursaspor'a duyduğu sevgi olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!