Serhat TEZCAN / Hürriyet Bursa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2021 17:39
Kültürden sanata, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda onlarca projeyi söz verdiği gibi hayata geçirdiğini kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 yılda yapılmayan hizmeti 7 yıl süresince Mudanyalılarla buluşturduklarını belirterek, “2021 yılı ektiğimiz tohumların meyvelerini toplama zamanıdır. 2021 Mudanya yılı olacak” dedi.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ‘Dünyanın en güzel yeri’ dediği Mudanya’da 30 yılda yapılmayan hizmeti 7 yıl süresince Mudanyalılarla buluşturduklarını söyledi. Kültürden sanata, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda onlarca projeyi söz verdiği gibi hayata geçirdiğini belirten Türkyılmaz, “7 yıldır ilk günkü heyecanla Mudanyamız için çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönem boyunca ektiğimiz tohumların meyvelerini bu dönem hep birlikte toplayacağız. Cumhuriyetimizin tüm değerlerinin özgürce yaşandığı Mudanyamızla gurur duymaya devam edeceğiz. 2021 Mudanya yılı olacak” dedi.
İLK ETAP 2021 SONUNDA HİZMETTE
Konuşmasına vizyon projelerini anlatarak devam eden Türkyılmaz, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, kent kimliğine uygun olarak son şeklinin verildiğini kaydetti. Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nin 7 bin metrekarelik 1’inci etabı için çalıştıklarını anlatan Türkyılmaz, “Bölge yapısına uygun dükkanlar, kafeteryalar, restoranların, yönetim birimlerinin bulunacağı 25 dükkan, konser etkinlikleri, açık hava sergileri, yazlık sinema günlerinin yapılacağı amfi ile dinlenme bölümleri, çocuk oyun alanları, engelsiz yürüyüş yollarının bulunacağı yeşillendirilmiş bir alanın yaratılacağı ilk etap 2021 yılı sonunda hizmete açılacak” diye konuştu.
ÖZGÜN ŞEKİLDE EĞİTİM İŞLEVİ SÜRECEK
Taş Mektep’in restorasyon çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Türkyılmaz, yapı tamamlandığında kimliğine özgün bir şekilde eğitim işlevini sürdüreceğini kaydetti. Bölgenin tarihini yansıtan müze ve kütüphaneyle yaşayacağını ifade eden Türkyılmaz, 2021 yılı sonunda hizmete açılacağını aktardı.
GİRİT MAHALLESİ AÇIK HAVA MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜYOR
Mudanya’nın mimari kimliğini oluşturan ve neredeyse her bir köşesinden denizin görülebildiği sokaklarıyla ünlü Girit Mahallesi’nin, açık hava müzesine dönüştüğünü açıklayan Türkyılmaz, “Girit Mahallesi, özgün kimliği korunarak, tamamıyla yaya öncelikli, turizmin geliştiği bir destinasyon bölgesi yapılacak. Tarihi Kentler Birliği Proje Ödülü, Girit Mahallesi ve Mütareke Meydanı 2’nci etabında çalışmalar başlıyor. Girit Mahallesi adıyla anılan Mütareke, Hasanbey, Şükrüçavuş, Halitpaşa Mahalleleri ile 12 Eylül, Fevzipaşa, Mustafakemalpaşa Caddeleri ve bağlantılı sokaklarında yol üstü zemin kaplama projesi başlıyor. Turizm ve ticaret fonksiyonlarının bulunduğu bu tarihi çekim merkezi, Mudanya Belediyesi’nin koruma çalışmalarını başlattığı ilk alanlardan biri olma özelliği taşıdığı için önem kazanıyor” dedi.
CITTASLOW BAŞVURUSU YAPILDI
Tirilye’nin Cittaslow ağına katılması için başvuru yaptıklarını açıklayan Türkyılmaz, “Tirilye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için yapılan çalışmalara dayanak oluşturacak, Türkiye’de bir ilk olan Tirilye Kentsel Tasarım Projesi hazırlandı. Toplam 20 hektar alanda bin 43 parselde 857 yapının bulunduğu Tirilye’de uygulanacak Kentsel Tasarım Projesi ile Tirilye’deki kültür rotası ayağa kalkacak. Yerelden evrensele bir koruma süreci hayata geçirirken, Tirilye Cittaslow ağına katılmış olacak. Böylelikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmenin de ilk adımı atılacak” diye konuştu.
HER YAŞTAN BİREY VAKİT GEÇİREBİLECEK
Gençlerin sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği Gençlik, Bilim ve Sosyal Yaşam Merkezi Proje çalışmasını tamamladıklarını açıklayan Türkyılmaz, gençlerin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayabilmek amacıyla önemli bir projeyi daha yatırım planlamasına aldıklarını dile getirdi. Eğitimden sanata, kültürden spora birçok alanda her yaştan bireyin de burada vakit geçirebileceğini ekleyen Türkyılmaz, Gençlik, Bilim ve Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde 2 tenis kortu, 2 açık basketbol ve voleybol sahası, 2 squash salonu, sanat, bilim ve spor atölyeleri, koşu ve bisiklet parkuru, yürüyüş yolu, 15 metrekarelik 15 adet organik pazar dükkanı, amfi, 15 metrekarelik 6 adet kiralanabilir kafe ve sergi salonunun planlandığını sözlerine ekledi.