2021 atılım yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

2021 atılım yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2021 08:47

Geçen yılı ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ettiklerini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020’yi hedeflerine ulaşarak geride bıraktıklarını söyledi. 2021’i “Atılım Yılı” olarak belirlediklerini açıklayan Yılmaz, ilçenin çehresini değiştirerek vizyon katacak önemli projelerin bu yıl içerisinde hayata geçirileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

 

Göreve gelmeleriyle birlikte ilk yılı disiplin, 2020’yi de Fen İşleri Yılı ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yıl boyunca, yolların asfaltlanması ve yenilenmesi, park ve bahçelerin düzenlenmesi çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyledi. Bu yıl yatırımlara hız kazandırarak, ilçeye yeni bir vizyon katmayı hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, 2021 yılında neticelendirmeyi hedefledikleri vizyon projeleri açıkladı.
Yıldırım’ın önündeki en büyük sorun olan plansız yapılaşma ve hayata geçirilemeyen imar uygulama planları olduğunu söyleyen Yılmaz, bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirterek, problemi ortadan kaldırıp, kentsel dönüşümün önünü açacak uygulamaları bir bir gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

ZAMAN KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Dönüşüm süreçlerini sürekli sekteye uğratan mülkiyet sorunu kaynaklı plan uygulama iptallerinin önüne geçmek için yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini ifade eden Yılmaz, “İmar Kanunu’nun 18’inci Maddesi’nde değişiklik yapılmasına öncülük ederek, kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin hazırlanıp, çıkartılmasına da katkı sağladık. ‘Sessiz devrim’ niteliğindeki bu yasal düzenlemeler, parsel bazında iptale sebep olan mülkiyet sorunlarının çözümü için belediyenin elini güçlendirdi. Yıldırım’da ve Türkiye’de yılları bulan zaman kaybının önüne geçilerek tekrar tekrar uygulama yapma dönemi de sona ermiş oldu” dedi.

TAPU BELGELERİ VERİLDİ

Şirinevler Mahallesi’nde 103 hektarlık alanda imar uygulama planı hazırlayıp, yeni dönemi başlattıklarını söyleyen Yılmaz, Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü Mahalleleri’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planları doğrultusunda imar uygulama sürecini yürüten ve Değirmenönü’nde yeni imar planı düzenlemesi ile uzun yıllardır çözülemeyen hisseli parsel sahiplerini tapu belgelerine kavuşturduklarını kaydetti.

2021 atılım yılı olacak

Haberin Devamı

İMAR UYGULAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Karapınar Mahallesi’nin geleceğini kurtaracak imar uygulama çalışmalarını da tamamladıklarını ifade eden Yılmaz, “Tapu dağıtımını gerçekleştirdik, Değirmenönü ve Karapınar Mahalleleri’ndeki 232 hektarlık alanda sürdürdüğümüz imar planı çalışmaları kentsel dönüşümün önünü açacak. Yeni imar planı ile eğitim alanları 38 bin metrekareden 57 bin metrekareye, park, yeşil alan ve rekreasyon alanları 110 bin metrekareden 196 bin metrekareye yükselmiş olacak” dedi.

SAĞLIKSIZ VE GÜVENSİZ KONUTLAR YIKILACAK

Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında iki etapta birkaç proje hazırlayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaştıklarını dile getiren Yılmaz, “Kat planları gibi detaylı çalışmalar da tamamlandı. Bakanlıktan ilgili onay geldiğinde de bölgedeki konutlar yıkılarak, yerine yeni konutlar inşa edilecek. Bölgede 2 etaplı olmak üzere bin 250 konut planlanıyor. 1’inci etapta 650 konut, 2’nci etapta da 600 konut mevcut. Tamamen eski yapıların yıkılarak, yenilerinin yapılacağı bir çalışma... Deprem riski olan bölgede sağlıksız ve güvensiz konutların yerine yapılacak modern, güvenli ve sağlıklı konutların yer alacağı projeye vatandaşlar da büyük oranda destek veriyor. Proje, kamu kaynakları ile yerinde gerçekleşecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

2021 atılım yılı olacak

DÖNÜŞÜM HEDEFLİYORUZ

Riskli alan dışındaki bölgelerde de dönüşümü hedeflediklerini anlatan Yılmaz, sağlıklı plan revizyonu ve uygulama çalışmalarını hızlandırarak, bu çalışmayı sürdüreceklerini duyurdu. Yılmaz, kamu ve özel sektör gücüyle ilçede kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde sağlanmasına vesile olacaklarını kaydetti.

HEDEF NİSANDA TEMEL ATMAK

Mevlana 7’nci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, bütün bölgeye model olacağını belirten Yılmaz, “Bursa’ya örnek olacak bir proje oldu. Burada otoparklar ve yeşil alanlar oluşturduk, arkadaki dairelerin de yolu göreceği şekilde bir proje çalıştık. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a projemizi sunduğumuz da kendisi de bu projeyi çok beğendi. Burada hemşerilerimiz de iyi niyetini yüzde 95’in üzerinde anlaşmaya imza atarak, göstermiş oldu. Bu anlamda tüm hak sahiplerimize teşekkür ediyorum. TOKİ de ihale hazırlıklarına başladı. Mart ayında mevcut binaların yıkımını gerçekleştirerek, Nisan ayında da temel atmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DOĞALGAZ KONUSU

Yıldırım, Osmangazi, Gürsu ve Kestel’de imar düzenlemeleri sonrası elektrik ve su abonelikleriyle ilgili sorunun çözüldüğünü söyleyen Yılmaz, doğalgaz konusunun EPDK yönetmeliklerine takıldığını kaydetti. Ankara’daki girişimler sonucu imar düzenlemesi gibi bu yasanın da meclisten geçirildiğini ifade eden Yılmaz, “Yıldırım’da 10 bin konutu doğrudan ilgilendiren doğalgaz aboneliği konusunda geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte EPDK ile görüştük. Bursagaz’ın yatırımlarını hızlandırmasını talep ettik. Bursagaz’ın 2021 yatırım programında olmayan bazı mahallelerdeki imar dışı bölgelerin de bu yılki yatırım programına alınması için girişimde bulunduk. Bu yıl bir çözüm bulunarak, yeni bölgelere doğalgaz bağlanmasının yolu açılacak. Burada, sadece vatandaşların mağduriyeti söz konusu değil, doğalgaz bağlanmasıyla Bursa’nın havasının temizlenmesine de katkı sağlanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

ARABAYATAĞI’NA KAPALI PAZAR YERİ

Hayatı kolaylaştıracak ve temel ihtiyaçlara cevap verecek projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Yılmaz, hem pazar alanı, hem otopark, hem de çok amaçlı hizmet veren Piremir, Güllük-Mimarsinan ve Millet Mahalleleri’nin ardından Arabayatağı Mahallesi’nde de Kapalı Pazar Yeri yaptıklarını dile getirdi. Proje ile bölgedeki otopark sorununun da ortadan kalkacağını ifade eden Yılmaz, “9 bin 591 metrekarelik bir alanda yapılacak Arabayatağı Kapalı Pazar Yeri’nde 523 pazar tezgahı ve otopark alanı yer alacak. Modern tesis, pazarın kurulmadığı günlerde otopark olarak hizmet vererek, bölgenin park sıkıntısını da ortadan kaldıracak. Mevcut pazar yerinin bulunduğu bölgede mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca mescit, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler, abdesthane ve tuvaletler bulunacak” dedi.

BİLİM İNSANI OLACAK ÇOCUKLAR BURADA YETİŞECEK

Barış Manço’nun ölümünün 22’nci yılında, onun adıyla anılan Kültür Merkezi’ne bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren bir vakıfla birlikte renovasyon çalışması yapacaklarını açıklayan Yılmaz, bilim adamı olacak çocukları yetiştirileceklerini kaydetti. Burayı gelecek merkezine dönüştüreceklerini belirten Yılmaz, “İçerisinde astronomi ve uzay bilimlerinde eğitim amaçlı kullanılan, diğer bilim dallarında eğitimi eğlenceli şekilde vermeye çalışan planetaryum da olacak. Barış Manço Kültür Merkezi (BMKM) Gelecek Merkezi’nde, öğrenciler için matematik, teknoloji, tasarım, doğa bilimleri ile astronomi, havacılık ve uzay atölyeleri yer alacak. Yılda 100 bin genç ve çocuğun yararlanacağı merkezin 750 kişilik tiyatro salonu ile sinema salonlarını da tümüyle yenilenecek. Son teknoloji ile modernize edecek olan çok amaçlı salonları, sergi alanları ve kafeteryası ile örnek bir yapıya kavuşacak” dedi.

2021 atılım yılı olacak

UYUMAYAN KÜTÜPHANE

Öğrencilere 7 gün 24 saat çalışma ve araştırma imkanı sunacak ‘Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nin açılışı beklediğini söyleyen Yılmaz, 250 bin genç nüfusu, iki kampüslü üniversitesi, öğrenci yurtları ile genç dostu şehir Yıldırım’a, bir kütüphane kazandırma sözü verdiklerini hatırlatarak, “Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanemizin çalışmalarında sona geldik. Mart ayı sonunda kutlanacak Kütüphane Haftası’nda açmayı planlıyoruz. Şimdilik 20 bin olan kültür, sanat ve bilgi hazinesi eserlerin rakamını, ilerleyen dönemde 40 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Burası öğrencilerimize 7 gün 24 saat hizmet edecek. Ders çalışan, araştırma yapan öğrencilerimize yönelik çay, çorba ikramımız da olacak. Ayrıca kütüphanemiz engelli öğrencilerimizin de rahatlıkla ulaşabileceği olanaklara sahip. Aynı anda yaklaşık 300 öğrencimizin çalışmasına imkan sunan kütüphanemiz, 100 kişilik konferans salonu, bilgisayarlı çalışma odaları, 30 kişilik bir toplantı odasıyla beraber Yıldırım’a yakışan bir kompleks olacak” dedi.

MOLLAYEGAN MEDRESESİ ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ OLACAK

Yıldırım’ın en önemli değerlerinden olan ‘Molla Yegân Medresesi’nin aslına uygun şekilde restore edileceğini açıklayan Yılmaz, ‘Molla Yegan Çocuk Aktivite Merkezi’ olarak ilçeye kazandırılacağını duyurdu. Medresenin isminin, Yıldırım Bayezid’in emirlerinden Kara Eyne Bey tarafından 14’üncü yüzyılın sonlarında yaptırılan ve ismini Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Bursalı Fıkıh Âlimi Molla Yegan’dan aldığını anımsatan Yılmaz, tarihin önemli bir yansıması olarak tüm heybetiyle Yıldırım’da ayağa kalkacağını ekledi.

2021 atılım yılı olacak

DOĞAYI KUCAKLAMAK İÇİN BALABAN MESİRE ALANI

Yeni buluşma ve doğayla kucaklaşma noktası olarak Balaban Mesire Yeri’ni kente kazandırma noktasında son aşamaya geldiklerini belirten Yılmaz, “Toplam 47 bin 990 metrekare alan üzerinde inşa edilen Balaban Mesire Alanı, piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kır kahvesi ve lokantası ile insanların yeşille kucaklaşmasına olanak tanıyacak. Yıldırımlılar’ın yanı sıra tüm Bursalılar, Uludağ’ın eteklerinin eşsiz manzaraları arasında şehrin hareketinden uzaklaşarak, sosyalleşme ve aileleri ile gönüllerince vakit geçirme imkanı bulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!