Güncelleme Tarihi:
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valisi Hasan Şıldak, "Yeşilova'nın gelecekteki çizgisi turizmle kesişiyor. Altyapısını sağlam bir şekilde belirlemeliyiz" dedi.
Burdur Valisi Hasan Şıldak, Yeşilova ilçesini ziyaret etti. Ziraat Odası'nda ilçe değerlendirme toplantısı yapan Vali Şıldak, Salda Gölü'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm mesailerini Salda Gölü'ne yoğunlaştıracaklarını aktaran Vali Şıldak, "Salda Gölü'nde en büyük sorunlarımızdan biri gölün kenarına kadar, neredeyse sıfır çizgisine kadar araçların inmesiydi. Bununla ilgili önleyici bir tedbir aldık. Geçici tedbirlerle bir yere varmak da mümkün değil. Hem buraya gelen insanların daha sağlıklı hizmet alabilecekleri yeme içme mekanları, soyunma kabinleri, ihtiyaçlarını giderebilecekleri mekanlar hem de korumaya yönelik tedbirlerin daha planlı bir şekilde yürütülmesi gerekiyor" dedi.
Bakanlıklarla temas halinde olduklarını anlatan Vali Şıldak, "Planlama çalışmalarının devamında Salda'ya kendiliğinden ve bizim de yapacağımız girişimlerle çok esaslı yatırımların çekileceğini ve bir takım tesislerin de yerini alarak turizm pastasından payını alacağını düşünüyorum. Talep varsa buna yönelik arz da oluşacaktır. Altyapıyı tamamlamamız gerekiyor" diye konuştu.
Salda Kayak Merkezi'nde de şu ana kadar amatörce hizmet verildiğini kaydederek, buralarla ilgili projeler geliştirip kış turizmiyle bağlantılı şekilde Salda Gölü'nün değerlendirilmesinin söz konusu olabileceğine işaret etti. Vali Şıldak, "Yeşilova'nın gelecekteki çizgisi turizmle kesişiyor. Altyapısını sağlam bir şekilde belirlemeliyiz" dedi.
'TUVALET BÜYÜK SORUN'
Toplantıda konuşan Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, "Yeşilova'nın en büyük sorunu, Salda Gölü'nün tanıtımı yapıldı ama gelen yurttaşlarımıza, misafirlerimize gerekli hizmeti sunamamak. Bunu yapabilmemiz için önümüzün açılması gerekiyor. En basiti tuvalet yapılması. Tuvalet büyük sorun yaratmakta. Bize müsaade edilirse orada tuvaletler, soyunma kabinleri gibi vatandaşımızın ihtiyacını giderebilmesi için daha güzel yerler oluşturulması, esnafımızın oraya gelip çadırlarda, barakalarda, uygunsuz yerlerde gıda maddesi sunmasına izin veriyoruz ama böyle olmaması gerektiğini de biliyoruz. Ama gelen vatandaşlarımızı aç susuz kalmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Saraç da Salda Gölü'nün 1989 yılında koruma altına alınmasına rağmen bugüne kadar bir planlama çalışması yapılmadığını söyledi.
'TESİS EKSİĞİMİZ VAR'
Vali Şıldak toplantının ardından Salda Gölü'nü de ziyaret etti. Burada da açıklama yapan Vali Şıldak, Salda Gölü'nün son birkaç yıldır gelişen bir tanıtım faaliyeti sonucu dünyanın tanınan markası haline geldiğini kaydetti. Vali Şıldak, şöyle dedi:
"Temmuz ayı itibariyle haftalık 30- 40 bin ziyaretçisi olan koruma altındaki bir alan. Gölümüzün mevcut halinin tabiatla uyumlu şekilde temiz ve bakımlı kalması için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bir taraftan da turizm akınına uğramış bu güzel tabiat parçasının en iyi hizmetleri sunabilecek şekilde donatılarak gerekli altyapı yatırımlarıyla ülke turizmine hizmet vermesini amaçlıyoruz. Gelen turistlerin konaklaması, günlük ihtiyaçların tam olarak karşılanması için tesis eksiğimiz var. Bu eksiklikler yapılan planlama çalışmalarıyla sağlanacaktır. Gerek özel sektörün gerek kamunun burada pek çok yatırımı söz konusu olacak. İşin henüz başlangıç aşamasındayız. Zaman içerisinde çalışmalar daha da yoğunlaşacak ve belki de haftalık 100 binlerle ifade edilen sayıları Salda Gölü kıyısında görme şansına sahip olacağız. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde göl çevresinde imar planı çalışmalarını başlattık. Günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için güzel bir plan çerçevesinde altyapılarını tamamlayıp turizmden güzel hizmetler almayı planlıyoruz."
FOTOĞRAFLI