Yeşilbaşköy çiftçisi borç erteleme istedi

Güncelleme Tarihi:

Yeşilbaşköy çiftçisi borç erteleme istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 14:21

Yeşilbaşköy çiftçisi borç erteleme istedi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun İlçesi'ne bağlı Yeşilbaşköy'de yaşanan dolu felaketi nedeniyle tarım alanları zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi istendi.
Kirazı ve alabalığıyla tanınan Yeşilbaşköy'ü 7 Temmuz akşam saatlerinde dolu vurdu. Yoğun dolu yağışı, meyve ve sebzelere zarar verdi. 10 dakika yağan dolu sonrası meyve sebze bahçeleri beyaza büründü. Meyveleri dökülen ağaçların dalları da yere düştü. Dolu, ekonomik olarak da büyük zarar verdi.
Yeşilbaşköy Muhtarı Ali Koçer dolu nedeniyle köyde yaklaşık 2 bin dekar kiraz bahçesinde zarar meydana geldiğini ve üreticinin mağdur olduğunu söyledi. Koçer, "Zaten kiraz para etmiyordu bir de dolu zararı olunca iyice mağdur olduk. Dolu afeti nedeniyle 400'e yakın çiftçimiz mağdur oldu. Yetkililer gelerek zarar tespiti yaptı. Dekar başına destekleme ödemesi yapılmasını, vadesi gelmiş zirai kredilerin ertelenmesini istiyoruz" dedi.
Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir de çiftçilerin dolu nedeniyle büyük zarar gördüğünü aktarırken, "Yeşilbaşköy'de gerekli zarar tespit çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 2 bin dekar alandaki kiraz bahçelerinde zarar tespit edildi. Yeşilbaşköy'e sınır olan Taşkağı ve Halıcılar köylerinde de zarar meydana geldi. Bu köylerin muhtarları da Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat ettiler ve zarar tespit çalışması o köylerde de yapılacak" diye konuştu.
Yeşilbaşköy'ün gelir kaynağının kiraz olduğunu vurgulayan Başkan Demir, "Kiraz bu yıl para etmediği için çiftçimiz mağdurdu. Bir de üzerine dolu zararı eklenince çiftçimiz tamamen mağdur oldu. 2 bin dekarda yaklaşık 600 bin lira ile 1 milyon lira arasında zarar var" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!