Türk Sağlık- Sen'den döner sermaye eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Türk Sağlık- Senden döner sermaye eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 14:38

Türk Sağlık- Sen'den döner sermaye eleştirisi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - TÜRK Sağlık- Sen Burdur Şube Başkanı Mehmet Bostan, hastanelerdeki döner sermaye sisteminin yeniden düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık- Sen Burdur Şube Başkanı Mehmet Bostan, Burdur Devlet Hastanesi'nde sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Hastanelerdeki döner sermaye sisteminin yeniden düzenlemesi gerektiğini belirten Mehmet Bostan, "Dün döner sermaye sisteminde adaletsizlik vardı. Bugün performansa dayalı döner sermaye ücretleri 5,6 TL gibi trajikomik düzeylere indi. Çalışanlar çalıştıkça çok kazanacak denildi. Muayene, ameliyat ve tüm tıbbi hizmetlerde çok büyük artışlar olmasına rağmen sağlık çalışanlarının döner sermayeleri eridi. Döner sermayeler çalışanın alın teri olduğu ilan edildi ama her ne hikmetse kurumların yaşadığı her finansal sıkıntıda döner sermayeler kullanıldı, çalışanın hakkı başkalarına dağıtıldı. Sağlık çalışanlarına ilave ücret artış taleplerine karşılık döner sermayeniz var denilerek hem kapılar kapatıldı hem de döner sermayeler yok edilerek çalışanın geliri azaltıldı" dedi.

Bostan, şunları söyledi:

"Döner sermaye ödemelerine göre harcamalarını, kredi ve taksitlerini ayarlayan sağlık çalışanları geçinemez hale geldi. Bir çalışanın evine borcunu ödeyemediğinden dolayı haciz gelirse, geçim sıkıntısı nedeniyle ailesindeki huzur bozulursa bunun vebali çalışanın emeğini yok eden ve bunlara kayıtsız kalanlardadır. Çünkü döner sermaye sistemi çökerken çalışanı da girdabın içine aldı ama çare aranmadı, çözüm üretilmedi. Pansuman bile sayılamayacak tedbirler büyük çözümler gibi sunuldu."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!