TKDK sözleşmeleri teslim edildi

Güncelleme Tarihi:

TKDK sözleşmeleri teslim edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 11:03

TKDK sözleşmeleri teslim edildi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) destek almaya hak kazananların sözleşmeleri düzenlenen törenle teslim edildi.

Burdur Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan törene Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile sözleşme sahipleri katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, IPARD-I başvuru döneminde Burdur'da toplam yatırım tutarının 143 milyon 659 bin lira olduğunu, bu projelere verilen toplam hibe bedelinin de 74 milyon 613 bin lira olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, "Ben buradan bu yardım ve desteklerden tüm Burdurlu hemşehrilerimizin azami ölçüde istifade etmelerini, ilgi göstermelerini istiyorum. Üretici olan kim varsa bizim destekleyeceğimizi buradan ifade ediyorum. Gerek sözleşme imzaladığımız girişimciliği ve istihdamın arttırılmasını sağlayacak olan, kalkınmamızı sağlamaya yönelik olan bu adımların atılmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza, yeni iş ve istihdam alanı oluşturacak olan yatırımların öncelikle projeyi imzalayan üreticilerimize hayırlı olsun, bol bereketli kazançlar cenabı hak sizlere nasip etsin" dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur'un TKDK desteklerinden yararlanan ve en iyi kullanan illerden biri olduğunu belirtti.

TKDK Burdur Koordinatörü Mesut Yıldıran da IPARD-2 programının birinci çağrı döneminde 156 proje başvurduğunu, bunlardan 18.7 milyon lira tutarında 36 projenin sözleşme imzalamaya hak kazandığını ve yatırımcıların yüzde 65-70 arasında hibe alacağını söyledi.

Konuşmaların ardından proje sahiplerine imzaladıkları sözleşme dosyaları Vali Şerif Yılmaz ve Milletvekili Bayram Özçelik tarafından teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!