Sıfır Atık Projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Sıfır Atık Projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 15:11

Sıfır Atık Projesi tanıtıldı

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde Sıfır Atık Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Bucak Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla hayata geçireceği 'Sıfır Atık Projesi' resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarına tanıtıldı.

Belediyede düzenlenen toplantıda proje koordinatörü çevre mühendisi Haşim Çelik, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Haşim Çelik, "Sıfır Atık Projesi'nde hedefimiz Bucak'ta oluşan atığın yüzde 35'inin geri kazınım, yüzde 65'inin ise düzenli depolama yöntemiyle bertaraf edilmesini hedefliyoruz. Bucak Belediyesi olarak Sıfır Atık Projesi'ni hayata geçirmek için pilot olarak belirtilen 30 okul, 7 kamu kurumu ve 3 sitede çalışmalara başlanmıştır" dedi.

Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin de "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına alarak gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için başlattığı bu proje ülke genelinde hayata geçirilecek. Bucak Belediyesi olarak biz çoğu illerden ve ülkemizde bulunan 900 ilçe arasından projeyi ilk hayata geçirenlerdeniz. Bu projenin başarılı olabilmesi için tüm ilçe halkı olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!