Müze Müdürü Ekinci emekli oldu

Güncelleme Tarihi:

Müze Müdürü Ekinci emekli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2018 14:35

Müze Müdürü Ekinci emekli oldu

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Arkeoloji Müzesi'nin 25 yıldan bu yana müdürlüğünü yapan Hacı Ali Ekinci yaş haddinden emekli oldu.
Kültür Bakanlığı Diyarbakır Müzesi'nde 1978 yılında müze asistanı olarak çalışmaya başlayan Hacı Ali Ekinci, Adıyaman Müzesi'nde çalıştıktan sonra 1982 yılında Kars Müzesi müdürü oldu. 1985 yılında Mersin Anamur'a atanan Ekinci, 1991 yılında Müzeler Genel Müdürlüğü emrine atandı. Ekinci, 1993 yılında Burdur Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'ne görevlendirildi. 25 yıldan bu yana Burdur'da görev yapan Hacı Ali Ekinci yaş haddinden emekli oldu.
Hacı Ali Ekinci, şöyle dedi:
"Burdur'a kendi isteğimle atandım. Burdur çok yoğun arkeolojik verilerin bulunduğu, zengin ve köklü geçmişinin bulunduğu bir il. Bu ilde müzeciliği doya doya yapacağımı düşünerek 25 yıl önce Burdur'da göreve başladım. Bu uzun süre müzecilik çalışmamı yaş nedeniyle noktalıyorum ancak noktalarken Burdur ili ve sınırları içerisindeki antik kentlerde yaptığımız hem bilimsel hem de müzemizin birçok yerde yaptığı kurtarma kazılarında sürprizlerle dolu kazılar yapması beni meslek olarak doyurdu. Meslekte 25 yıl gibi uzun bir süre hizmet vermekten, Burdur'un toprakları içerisindeki arkeolojik alanlarda yaşayan kültür katmanlarını bularak ortaya çıkarmanın sevinci içerisinde olacağım ve bununla da sürekli övünç duyacağım. 1971 yılında girdiğim üniversiteyi de dahil edersek müzeciliğim 40 yıldan fazla. Müzecilik ve arkeoloji benim hayatım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!