Güncelleme Tarihi:
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında mesleki eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonundaki imza törenine Vali Şerif Yılmaz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören ve İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim katıldı.
Protokolle MAKÜ'ye bağlı bazı fakülte ve yüksekokullarda 7+1, meslek yüksekokullarında ise 3+1 modeli olarak adlandırılan mesleki eğitimin sektörle işbirliği içerisinde yürütülmesi ve öğrencilerin mezun olmadan en az bir dönemlerini iş yeri uygulaması içerisinde geçirerek iş ve uygulama deneyimi kazanmalarını sağlamak ve MAKÜ tarafından bir yandan işsizlik, diğer taraftan işletmelerin aradıkları nitelikli eleman bulamama çelişkisine kendi sorumluluk alanı içerisinde çözüm üretilmesi amaçlanıyor.
Vali Şerif Yılmaz, "Özellikle herkesin dile getirdiği ve hepimizin en çok mustarip olduğu meslek yüksekokullarından mezun olan gençlerin özellikle istihdam sıkıntıları nedeniyle bu okulların devam etmesi ve etmemesi gibi konuların gündeme geldiği malumunuz. Böyle bir süreçte böyle bir protokolün imzalanması en azından MAKÜ ve Burdur olarak bizim bunun çözümü noktasında bir irade kullanmamız anlamına geliyor. O nedenle böyle bir protokolün oluşturulmasında ve hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Bugün gerçekleştireceğimiz protokol Türkiye'de mesleki eğitim meselesinin yansımasıdır. Üniversiteden mezun olan öğrenciler, mezun olduktan sonra iş hayatına uyum ve işle ilgili ciddi tecrübe eksikliği yaşıyor. Bunun temel nedeni üniversitelerdeki eğitimin daha teorik kalması ve bunun iş hayatına yansımamasıdır. Öğrenci derste tüm bilgileri eksiksiz öğreniyor ancak uygulamada sıkıntılar yaşanıyor. Geçen yıl aldığımız bir kararla merkezde bulunan 4 meslek yüksekokulumuzda uygulamalı eğitime geçiyoruz. Daha önceki uygulamamızda 15- 20 günlük stajlarla öğrencinin iş hayatına uyum sağlamasını ve tecrübe edinmesini sağlamayı amaçlıyorduk. 3+1 modelinde ise öğrenci 4'üncü yarıyılında herhangi bir eğitime tabi tutulmayacak ve alanına uygun sektörlerde çalışarak tecrübe kazanacak. Bunun yanı sıra bazı uygulamalı eğitim veren fakültelerimizde de 7+1 eğitim modelini uygulayacağız" diye konuştu.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik de protokolün hayırlı olmasını diledi.
FOTOĞRAFLI