MAKÜ'de Sağlıklı Beslenme ve Gıda Tüketiminde Bilgi Kirliliği paneli

Güncelleme Tarihi:

MAKÜde Sağlıklı Beslenme ve Gıda Tüketiminde Bilgi Kirliliği paneli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 16:17

MAKÜ'de Sağlıklı Beslenme ve Gıda Tüketiminde Bilgi Kirliliği paneli

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gıda Topluluğu tarafından 'Sağlıklı Beslenme ve Gıda Tüketiminde Bilgi Kirliliği' adlı panel düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen panele, Diyabet Diyetisyenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Özer, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Celalettin Koçak, Gıda Mühendisleri Odası kurucu üyesi Petek Ataman, TRT Program Yapımcısı Mehmet Efe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Oktay Darcan konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Diyabet Diyetisyenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Özer, sağlıkla ilgili medyaya açıklama yapanların uzmanlık alanlarının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Diyetisyenlerin bile kendi aralarında branşlaşmış durumda olduğunu anlatan Prof. Dr. Özer, "Örneğin böbrek hastalığı konusunda bana danışan bir kişiyi ben bu konuda uzmanlaşmış bir meslektaşıma gönderiyorum. Bu tür bilgileri aldığımızda ister yazılı, ister görsel medyada mutlaka o ismini duyduğumuz kişiye, artık parmağımızın ucunda bilgiler, bir uzmanlık alanına bakmak" dedi.

Süt sektöründeki bilgi kirliliğine değinen Prof. Dr. Celalettin Koçak da süt konusunda bilgi kirliliği olduğunu aktardı. Prof. Dr. Koçak, "'Pastörize süt içmeyin, UHT süt içmeyin', ne için diyorlar, çiğ süt için. Yani bunu yapanlar isimlerinin başlarında profesör titri olan insanlar. Keşke burada olsalar da ben onlara her gün özel fakülte çiftliğinden çiğ süt versem. Bir ay içseler de ne olacağını bir görsek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!