Güncelleme Tarihi:
BURDUR (AA) - Karamanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırın, pastane ve lokantalarda denetim yaptı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerde iş yeri ve personel temizliği ile gramajlar üzerinde titizlikle durduklarını söyledi.
Karamanlı halkının gıda ürünlerini güvenilir ve sağlıklı şekilde tüketmesini istediklerini anlatan Gündüz, ayda bir kez gıda üretiminde bulunan ve satışını yapan iş yerlerinin denetlendiğini kaydetti.
Üretimi yapan ve satan kişilerin hijyenik koşullara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Gündüz, şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımızdan ricamız, ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmaları, raf ömrü uzatılmış ürünlere dikkat etmeleri, bunun haricinde süt ile süt ürünlerini ve unlu mamulleri tüketirken mutlaka daha dikkatli olmalarıdır. Çünkü bu tür ürünler çabuk bozulabildiği için risk teşkil etmektedir."
Denetimler sonunda, eksikleri bulunan iş yerlerine uyarı verilirken, temiz ve sağlıklı koşullarda üretim yapan iş yerlerine teşekkür edildi.