Cadıl tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Cadıl tecrübelerini öğrencilerle paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 13:19

Cadıl tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDURLU hayırsever işadamı Mehmet Cadıl, hayat ve iş tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Çayboyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri'nin konuğu işadamı Mehmet Cadıl oldu. Profesör veya edebiyatçı olmadığını söyleyen Cadıl, "Hayattan aldıklarımı sizlere aktarmak için buradayım, içinizden bir kaç kişiye bir katkım olursa benim için en güzel vazife olur. Ben hiç zengin olmadım, çocukluğumu yaşayamadım. Ama yaşayamadığım çocukluğumu, okuyamadığım okulu güzel okullar yaparak, eli öpülesi öğretmenlerle, fakir-zengin ayırmadan hayatımı anlatarak ikinci çocukluğumu o okullarda yaşıyorum" dedi.

İş hayatındaki felsefesini 'eğitim olmadan olmaz' diye açıklayan Cadıl, "Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığınızda her şey eğitimle başlıyor. İşte bundan hareketle ben de bu okulları onun için yaptım. 6 yaşında annesiz kaldım. Okul hayatımda hiç başarılı bir hayatım olmadı. Son sırada oturan, elini kaldırmayan bir Mehmet Cadıl'dım. 1960'da ilkokulu bitirdim. Antalya'da 3 yıl akü tamirci çıraklığı yaptım. Fakir olmak ayıp değil, fakirlikten kurtulmamak ayıp. Fakirsen çok tutumlu ve çok çalışkan olacaksın. Okulda ayakkabısı olmayan çocuk en çalışkan olacak ve bilgileriyle varlıklı çocuğu geçecek. Ben onlardan birisiyim. Telefona verdiğiniz zamanı derse vereceksiniz" diye konuştu.

Öğrencilere kendilerine hedef belirlemelerini öğütleyen Cadıl, şimdiden hedef koymazlarsa başarılı olmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

Konuşmanın sonunda Okul Müdürü İbrahim Sak, Mehmet Cadıl'a çiçek vererek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!