BUTSO Başkanı Keyik'ten değerlendirme

Güncelleme Tarihi:

BUTSO Başkanı Keyikten değerlendirme
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 13:30

 BUTSO Başkanı Keyik'ten değerlendirme

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, 2016 yılı faaliyetlerini değerlendirirken, 2017 hedeflerini açıkladı.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, 2016 faaliyetleri ve 2017'deki hedeflerini açıkladığı basın toplantısı düzenledi. BUTSO Meclis Salonu'nda yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Yusuf Keyik, Rus uçağının düşürülmesiyle kendini gösteren ekonomik sorunların 15 Temmuz darbe girişimiyle arttığını belirterek, 2016'da ciddi ekonomik zorluklar yaşadıklarını aktardı.

2016'da BUTSO'ya 192 üye kaydı yapılırken, 110 üyenin ise silindiğini söyleyen Keyik, toplam 2613 faal üyenin olduğunu kaydetti. 2016 yılında Burdur'da 161 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini anlatan Keyik, ithalatın ise 46 milyon dolar olduğunu belirtti. Burdur'un Türkiye'de cari fazlası olan nadir iller arasında yer aldığını vurgulayan Keyik, 2016 yılında Burdur'da protestolu senet tutarının 31 milyon 585 bin TL seviyesine ulaştığını, 1915 karşılıksız çek tutarının ise 55 milyon TL olduğunu söyledi.

BUTSO'ya üye işyerlerinin bu yıl 2 milyon 591 bin TL kredi kullandığını açıklayan Yusuf Keyik, Burdur'da vergi gelirlerine bakıldığında sürekli bir artış içinde olunduğunu, 2009'da 165 milyon 688 bin TL vergi ödenirken, 2015'te bu rakamın 446 milyon TL'ye çıktığını aktardı.

Keyik 2017 hedeflerini ise şöyle açıkladı:

"Odamız 2005'ten bu yana yürüttüğü planlı ve vizyonel çalışmalarını 2017 yılında da sürdürecektir. Odamız, normal sicil hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesinin yanında; özellikle sosyo-ekonomik gelişmelere ilişkin üyelerimize ve halkımıza, doğru öngörülerle yol gösterici faaliyetlerini sürdürecektir. Odamız tüm faaliyetlerini, bir plan ve program içinde yürütmekte ve yürütecektir. Odamız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile artan şekilde üniversite-sanayici işbirliğini geliştirecektir. Özellikle 'icat ve patent üreten üniversite' fonksiyonunu geliştirme yönünde bir destek niteliği oluşturacaktır. Burdur'un özellikle kendi öz sermayesiyle yatırım atağına geçebilmesini sağlayacak konuların en önemlisi olarak gördüğü yatırım, proje, destek birimini oluşturmaya özel gayret gösterecektir. Bu birim; swot analizi yapacak ve yatırım alanlarını belirleyecektir. 2017 yılı içerisinde 2'nci OSB'nin tamamlanarak Burdur ekonomisine kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden devam edecektir. Aynı zamanda Bölgesel OSB ve İhtisas OSB'lerin kurulması içinde gerekli araştırma ve çalışmalar yapılacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!