Güncelleme Tarihi:
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Ramazan Bayramı dolayısıyla fırıncılarda su böreği ve baklava pişirme yoğunluğu yaşanıyor.
Burdurlular Ramazan Bayramı'nda misafirlerine baklavanın yanında su böreği ikramında da bulunuyor. Bölgeye has uygulama için kadınlar evde su böreği ve baklava hazırlarken, tepsilere konulan çiğ börek ve baklavalar pişirilmesi için fırınlara götürülüyor. Kentteki fırıncılar da her Ramazan Bayramı öncesi olduğu gibi tepsi tepsi gelen börek ve baklavaları pişirmenin yoğunluğunu yaşıyor.
Bu bayram da aynı yoğunluğu yaşayan fırıncı 61 yaşındaki Zeki Altındal, vatandaşın evde hazırlayıp getirdiği su böreği ve baklava tepsilerini pişirmek için gece geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi. Fırıncılıkta çırak yetişmediğini ve bu mesleğin de yavaş yavaş yok olmaya başladığını aktaran Altında, "Evde su böreği ve baklava yapmak da yavaş yavaş bitiyor. Vatandaş hazıra alıştı" dedi.
FOTOĞRAFLI