Burdur'da alternatif turizm çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Burdurda alternatif turizm çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 09:34

Burdur'da alternatif turizm çalışmaları

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da alternatif turizme yönelik çalışmalar kapsamında yürüyüş ve bisiklet parkurları hazırlanan kitapçıkta toplandı.

Burdur Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından alternatif turizm çalışmaları kapsamında kent merkezi ve ilçelerdeki yürüyüş ve bisiklet parkurlarının yer aldığı kitapçık hazırladı. Kültür ve Turizm Müdür vekili Fatma Ergün, "Antalya, Muğla, Denizli, Afyon ve Isparta arasında Göller Bölgesi olarak adlandırılan coğrafya içerisinde yer alan Burdur, zengin tarihi ve kültürünün yanında yemyeşil ormanları, dağları, yaylaları, gölleri, flora ve faunasıyla eşsiz doğal değerlere sahip olması ile eko-turizm açısından da oldukça büyük bir potansiyeli barındırıyor" dedi.

Yayınladıkları kitapçıktaki yürüyüş ve bisiklet rotalarının vatandaşları doğayla kucaklaştırmanın yanı sıra yöre turizmini tanımalarında da etkili olacağını kaydeden Ergün, "İlimizde turizmi çeşitlendirmek amaçlı il merkezi ve ilçelerde yürüyüş ve bisiklet parkurları belirledik. Yön levhalarını yerleştirdik. Bu güzergahlar üzerinde bulunan diğer alternatif turizm türlerini de belirledik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!