Burdur'da 30 Ağustos coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Burdurda 30 Ağustos coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2017 14:34

Burdur'da 30 Ağustos coşkusu

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü törenle kutlandı.

Tören, Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı P. Albay Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Şerif Yılmaz makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünden sonra Zafer Bayramı kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Törende Vali Yılmaz, Belediye Başkanı Ercengiz ve Garnizon Komutanı Albay Tutucu, askeri araçla vatandaşları ve askeri birlikleri selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Yüzbaşı Özgür Elmas yaptı. Elmas "kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos zaferi aziz Türk ulusu ve kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliği, ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kenetlenerek sürdürdüğü topyekün varoluş mücadelesinin sonucudur" dedi. Mehter takımının gösterisinden sonra halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Kutlama geçit töreniyle sona erdi.

Törene, Burdur milletvekilleri Ak Partili Reşat Petek ve Bayram Özçelik, CHP'li Mehmet Göker, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, BARO Başkanı Ramazan Gedik, kamu kurum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar da katıldı.

Foto: Törenden

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!