IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 12:23
BURDUR VALİSİ HASAN KÜKRLÜ ÇALIŞTAY'DA KONUŞTU
Burdur’un gelecek vizyonunu belirlemek amacıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yerleşkesi Avşar Han’da düzenlenen Burdur Çalıştayı başladı.
Çalıştayda konuşan Burdur Valisi Hasan Kürklü yaptığı konuşmada, aslında Burdur’un iyi bir durumda olduğunu vurgulayarak, “Hayvancılıkta çok iyi bir noktadayız. Süt Teknolojileri Araştırma Merkezi kurulması yönünde BAKA Yönetim Kurulu olarak karar aldık. AR-GE çalışmalarına ağırlık verip sütte marka olunması yönünde çok ciddi çalışmalar yapacağız. Göreve ilk başladığımda söylemiştim; bu şehri milletvekillerimizle, akademisyenlerimizle şehirde kim yaşıyorsa onlarla beraber yöneteceğiz. Sonuç bildirgesi çıktıktan sonra da çözüm yollarını arayacağız. Tıpta bir tabir vardır: teşhis tedavinin yarısıdır diye. Çok afaki şeylere girmemek lazım. Reel olmak lazım. Enerjimizi kısır çekişmelere harcamamamız lazım. Burdur için “Uyuyan Güzel” tabiri var, artık onu uyandıralım. Bu güzelliğin herkesin farkına varması gerekiyor” dedi.
Milletvekili Reşat Petek ise "Burdur nasıl gelişir, gelişirken iyiye güzele dönüşür ve nasıl tanıtılabirilir ve yeni katkılarda bulunabilirizi hep birlikte kafa yorarak çalışmasını zaruri kılmaktadır. Burdur’u hangi özelliği ile öne çıkarabilir bir marka ile tanıtabiliriz. Bunun çalışmasını yapmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Burdurluların çalışkan ve zeki insanlar olduğunu dile getiren Milletvekili Mehmet Göker, Uyuyan Güzel Burdur’u ayağa kaldıracağız diyerek, Üniversitede Hukuk, Eczacılık, Diş Hekimliği, Tıp Fakültesi bölümlerinin de açılmasının sağlanmasını ve Burdur’da Kanser Araştırma Merkezi kurulması gerektiğini kaydetti.
Burdur’un sosyoekonomik sorunlarının ele alınacağı bu çalıştayın mutlaka olumlu sonuçlar getireceğini kaydeden Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’un küçük bir şehir olduğunu, ama gelişen ve gelişmesi istenilen bir şehir olduğunu ifade etti.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise, gelişim ve değişim anlamında en önemli projelerden birisinin yerel üniversite projesi olduğunun altını çizdi. Rektör Korkmaz: “Yerel üniversite projesinin iki ciddi noktası söz konusu; kısa dönemli etki dediğimiz talep oluşturan bir niteliğe sahip. Hizmetler, ulaşım sektörü gibi. Benim için daha önemli konu değişim ve gelişim; üniversitelerin ortaya koyduğu dönüşüm etkisi. İki ciddi noktası var; sektörel gelişmenin ötesinde dönüşümü de sağlaması. Sektörel anlamda. Çok daha önemlisi bu toplumsal dönüşüm etkisi ki özellikle akademisyenlerin bölgesine ve topluma yapacağı katkıda gizli. Merkezde, bir üniversitemizde üniversiteyi kurmak daha ekonomik olabilir. Burdur gibi bir yerde sadece talep oluşturmak değil, uzun soluklu olarak ülkenin gelişimine katkı koymak hedefleniyor. Bakanlık, üniversitelerle ilgili ciddi çalışma içerisinde. Her ilde bölgeye yönelik branşların öne çıkması için çalışmalar yürütülüyor.
Daha nitelikli bu dönüşüme katkı verebilir, bunun çabalarını arıyoruz. Senatomuzda Burdur’a hizmet verecek şekilde Burdur Gelişim Enstitüsü adı altında bir enstitü kurduk. Burdur’un iş dünyasına sivil toplum örgütüne katkı koyacak. Burada da gönüllü tam zamanlı arkadaşlarımız çalışacak. Görevi bu olacak. Üniversitemizin sivil toplum örgütleri ve ticaret odamızdan da her birimde insanlarımız gönüllü olarak görev yapacak. Rektörlük binasının hemen sağ kolundaki binada bir katlı bir yer tahsis ettik" dedi.
Çalıştayın yol haritası hakkında katılımcılara Vedat Kunt tarafından bilgi verildi. Vedat Kunt’un verdiği bilgiler doğrultusunda katılımcılar Burdur’la ilgili önerilerini sundular. Çalıştayın birinci oturumunda Engeller- Fırsatlar Gurup çalışması yapılarak Yaşanabilir Burdur, Rekabetçi Burdur, Öğrenen ve Gelişen Burdur olması için anket çalışması yapıldı. İkinci oturumda ise Öncelikli Sektörler Çalışması yapıldı.