Burdur DH anne dostu oldu

Güncelleme Tarihi:

Burdur DH anne dostu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 10:21

Burdur DH anne dostu oldu

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından 'Anne dostu hastane' seçildi.

Burdur Devlet Hastanesi'ne 'Anne Dostu Hastane Sertifikasının teslimi, yeni hizmet birimlerinin açılışı ve primer sezaryen doğum oranı düşük hekimlerin ödüllendirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, Devlet Hastanesi Başhekimi Ferunda Demir ile Sağlık Müdürlüğü ve hastane çalışanları katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, Burdur Devlet Hastanesi'nin bazı bölümlerinin bugünün koşullarında çağdaş hizmetin sunumunda yetersiz kaldığını söyledi. Yılmaz, "Bunu ben değişik vesilelerle ifade ettim. Hastaneye gelip gittiğimde eski bina tarafında vatandaşımızın çoğunun beni fark etmesini istemedim. Çünkü orada, o koridorlarda insanlarımızın bu şekilde hizmet almasına benim gönlüm razı gelmiyor. Ama ne hikmetse 2015 yılı yatırım programında olmasına rağmen yıl 2018 üç yıl geçmiş hastane yeriyle ilgili sorunu en son Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız resen imar uygulamasıyla çözdü. Bu ilde yöneticilik yapan herkesin biraz önce söylediğim tüm gerekçeleri görmek suretiyle karar vermesi gerekirken maalesef ret kararı çıktı. Hastane yeri bulduk, hastanenin yapılmasıyla ilgili imar değişikliği kabul edilmedi. Biz burada bir şahsa ait arsayı sanayiden konuta, konuttan sanayiye değiştirmedik. Kamuya ait olan askeri alanının yine kamuya ait sağlık tesisi alanına dönüştürülmesiyle ilgili Burdur Belediyesi'ne bir talebimiz oldu. Bu dahi karşılık görmedi, kabul görmedi. Maalesef bu kadar zaman kaybettik. İnşallah önümüzdeki nisan ayı içerisinde proje tamamlanıyor. Proje tamamlandıktan sonra ihale süreciyle beraber inşaata başlayacağız 3 yıl sonra" dedi.

Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, bina, araç ve gereçlerin en modern şekle getirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Burdur'da birinci ve ikinci basamak sağlık tesislerinde her geçen gün daha ileriye giden fiziki koşulları ve donanımlı binalarıyla artan insan kaynağıyla hizmet verdiklerini kaydetti.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ferunda Demir, Anne Dostu Hastane hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Vali Şerif Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın Anne Dostu Hastane Projesi kapsamında 900 hastane arasından 16'ncı olarak tescil edilen Burdur Devlet Hastanesi'nin bakanlık tarafından gönderilen belgesini Başhekim Uzm. Dr. Ferunda Demir'e takdim etti. Ayrıca 2017 yılı içerisinde yüzde 11 primer sezaryen oranıyla Sağlık Bakanlığı'nın performans göstergesini gerçekleştiren ve yüzde 66.5 oranla Burdur'da en yüksek normal yolla doğum gerçekleştiren kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Rukiye Kalyoncu'ya Vali Yılmaz tarafından başarı belgesi, dahili nöroloji yoğun bakım ünitesi içinde açılmış olan İnme Ünitesi kurulum sürecinde göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı Op. Dr. Nedim Ongun'a Milletvekili Bayram Özçelik tarafından, hastane içerisinde açılan Kornea Nakil Merkezinin kurulum sürecinde göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı da Op. Dr. Memed Acar'a Milletvekili Reşat Petek tarafından plaketleri takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!