Bucak'ta Yerli Malı Haftası etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Bucakta Yerli Malı Haftası etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 13:43

Bucak'ta Yerli Malı Haftası etkinlikleri

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde '81 iliz hepimiz biriz' projesi kapsamında 81 ille birlikte eş zamanlı olarak 81 ilin meşhur ürünlerini, tarihi yerlerinin isimlerini ve yiyeceklerini tanıttığı sergi açıldı.
Bucak'ta '81 iliz hepimiz biriz' projesi kapsamında Yerli Malı Haftası etkinlikleri düzenlendi. Törene, Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bucak Emin Gülmez Ortaokulu öğrencileri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören öncesi halk oyunu gösterileri sergiledi.
Bucak Emin Gülmez Ortaokulu öğretmenlerinden proje koordinatörü Ömer Abalı, "Burdur'u temsilen görevi üstlendik. Her okul kendi ilini araştırma yaptıktan sonra twinning portalı üzerindeki bilgi iletişim ile ilini tanıtan bir poster hazırladı. Hazırlanan posterler öğrencilerle tartışıldıktan sonra dijital havuza aktarıldı. 81 il tamamladıktan sonra her öğretmen havuzdan tüm dosyaları indirip fotoğraf aldı. Bu fotoğraflarla Yerli Malı Haftası dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı sergiler açılmasını düşündük" dedi. 
Daha sonra 81 ilin meşhur ürünlerini, tarihi yerlerinin isimlerini ve yiyeceklerini tanıttığı posterlerin açılışını Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin yaptı. Sezgin, "Projenin 81 ilde açılıyor olması ve bir ilk olması çok güzel bir şey. Bu sergide ülkemiz topraklarının zenginliğini göreceğiz, topraklarımızın bereketini göreceğiz. 81 ilimizin zenginliklerini gözden geçireceğiz" dedi.
Sergi gün boyu öğrencilerin ve halkın görebilmesi için açık kalacak. Resim sergisini gezen ziyaretçilere Bucak salebi ikram edilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!