Bucak Sulama Birliği 2'nci OSB'ye karşı

Güncelleme Tarihi:

Bucak Sulama Birliği 2nci OSBye karşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 13:29

Bucak Sulama Birliği 2'nci OSB'ye karşı

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Sulama Birliği Başkanı Bilal Özel, kurulum aşamasında olan ve alt yapı çalışmaları süren 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) karşı olduğunu söyledi.
Bucak Sulama Birliği Başkanı Bilal Özel, yaptığı açıklamada, "Şu anda gündemde olan ilçemizin Atilla Mahallesi'nde yer alan Karanlıdere, Deliktaş, Taşkuyu mevkilerini kapsayan bölgede 2'nci OSB kurulum çalışmaları başlatılmıştır. Bu saha altında tarlaları kalan çiftçilerimiz itirazlarını Burdur Valiliğine iletilmek üzere Bucak Kaymakamlığına dilekçelerini vermişlerdir. Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir 2'nci OSB sahası altında kalan arazilerin birinci derece tarım arazisi olmadığını söylemiştir. Halbuki söz edilen yerler birinci derece tarım arazisidir. Bundan dolayı ki 2'nci OSB kurulum çalışması süren yerin tarım arazisi olarak kalmasını istiyoruz. Sulama birliği ve çiftçiler olarak bahsedilen bölgede sanayicinin fabrikasının yerinde, çiftçinin tarlasının da yerinde kalmasını istiyoruz" dedi.
Bilal Özel, Bucak 1'inci OSB'de yer olmadığı için çok sayıda fabrikanın Antalya- Burdur karayolu üzerinde kurulduğunu, birçok fabrika inşaatının ise ruhsat alınmasına rağmen başlamadığını da vurguladı.
Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir ise "Biz her zaman çitçinin yanındayız. Atilla Mahallesi bölgesinde kurulum aşamasında olan OSB sahası yeni bir olay değil, yaklaşık 8- 10 yıl önce Sanayi ve Çevre bakanlıkları yaptıkları çalışmalarda bu bölgeyi sanayi bölgesi olarak belirlemiştir. Sanayi Bakanlığı, Antalya- Burdur karayolu üzerinde ve tarıma elverişli sahalardaki fabrika kirliliğini kaldırmak ve ikinci bir OSB oluşturarak buraya toplama hedefindedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!