24 Kasım Öğretmenler Günü

Güncelleme Tarihi:

24 Kasım Öğretmenler Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 14:45

- Bucak ilçesinde kutlama programı düzenlendi

Haberin Devamı

BURDUR (AA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bucak ilçesinde kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan programın ardından Belediye Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törende mesleğe yeni başlayan 15 öğretmen yemin etti, emekliye ayrılan öğretmenlere Kaymakam Mehmet Akçay tarafından plaket ve çiçek takdim edildi, öğretmen konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende konuşan Kaymakam Akçay, emekli öğretmenlere bugüne kadar verdikleri hizmetler için teşekkür etti.

Öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihin en önemli mesleği olduğunu vurgulayan Akçay, "Öğretmenlik sadece belli fakülteleri bitirmiş kişilerin yapacağı bir iş değildir. Öğretmen vicdan ve sorumluluk sahibi, ülkesinin geleceği fedakarca çalışan, bilimin her alanını öğreten ve yaşatandır" dedi.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç ise öğretmenlerin insan yetiştirmekte çok büyük önemi olduğuna dikkati çekti.

Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken öğretmenlere güvendiğini belirten Dunç, "Atatürk, Cumhuriyeti kurarken gençlere emanet etmiş. Aslında gençleri yetiştiren siz öğretmenlere emanet etmiştir. Sizler bir müteahhit gibi yeni nesiller inşa etmektesiniz. Bu nesil aklı ve bilimi kullanan inançlı her zaman doğrunun ve adaletin yanında olan nesil yetiştirmektesiniz" diye konuştu.

Programda Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!