Sağlıklı patates üretimi projesi

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı patates üretimi projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 12:00

Sağlıklı patates üretimi projesi

Haberin Devamı

Mutlu YUCA/BOLU,(DHA) - BOLU'da en çok üretilen ürünlerin başında gelen patateste ilaç kalıntı riski olmayan, kaliteli, iç ve dış pazar taleplerine uygun ve güvenilir ürün elde etmek amacıyla proje geliştirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kentin en önemli tarımsal üretimi olan patatesin ihraç edilmesi ve daha sağlıklı üretilmesi için 'Patateste Entegre Mücadele Projesi' başlattı. Patates üretimi yapan 152 çiftçiye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nuri Erikli, projenin detaylarını anlattı. Patateste hastalık ve zararlılarıyla mücadelede tarım ilacı kullanmadan önce uygulanacak olan kültürel, biyolojik ve biyoteknik yöntemlerin yanı sıra son yıllarda yoğun zarara neden olan patates güvesi ile mücadele yöntemleri hakkında da üreticiler bilgilendirildi. Toplantıya katılan çiftçilere depolarına asmak üzere feromon tuzak dağıtıldı.

Gönüllülük esasına dayalı proje kapsamında ekimden hasada kadar olan tüm tarımsal faaliyetler kayıt altına alınarak teknik elemanların kontrolü altında patates üretimi gerçekleştirilecek. Takip ve kontroller sonucu üreticilere 'Entegre Mücadele Bolu Patatesi Üretici Sertifikası' verilecek. Proje kapsamında üretilen patatesin pazarlanmasının kolaylaştırılarak satış değerinin arttırılması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!