Robot Teknolojisi Yürüme Engellilerin Umudu Oldu

Güncelleme Tarihi:

Robot Teknolojisi Yürüme Engellilerin Umudu Oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 15:39

BOLU'DA FİZİK TEDAVİSİ HASTANESİNDE KULLANILAN İKİNCİ ROBOTİK CİHAZ YÜRÜYEMEYEN HASTALARIN UMUDU OLDU

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünitesi’ne Robotik Yürüme Cihazı kazandırarak, yürüme engellilere umut oldu.
Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bünyesindeki hastaneleri fiziksel yatırımlarla geleceğe taşımanın yanı sıra sağlık teknolojisi yatırımlarıyla donatmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı yatırımıyla, Karacasu beldesinde bulunan İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünitesi’ne yeni bir Robotik Yürüme Cihazı daha kazandıran Kamu Hastaneleri Birliği, hastanedeki robotik cihaz sayısını ikiye çıkardı. İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gönül Canpolat, yatırım hakkında yaptığı açıklamada, Merkez Ünite’ye kazandırılan Robotik Yürüme Cihazı ile yürüme engelli hastalara önemli bir sağlık hizmeti sunulduğunu söyledi.
"CİHAZ YÜRÜMEYE ENGEL OLAN NEDENİY BELİRLİYOR"
Robotik cihazın hastanın neden yürüyemediğini tespit edebildiğini belirten Gönül Canpolat, "Gelişmiş sağlık teknolojisi ile üretilen cihaz, yürüme yetisini kaybeden hastaların bacaklarını normal yürüme şeklinde hareket ettirirken, alıcı sistem ile de vücudun bu hareketlere verdiği cevabı değerlendirebiliyor. Cihaz bilgisayarında elde edilen grafikler ile hastanın neden yürüyemediği ve yürümenin hangi aşamasında sorun yaşadığı tespit edilebiliyor” diye konuştu.
"ROBOT, HASTANIN MORALİNİ ARTTIRIYOR"
Cihaz yardımıyla hastanın tedavi motivasyonunun da arttığının altını çizen Canpolat, "Robotik Yürüme Cihazının yürümede hastaya hangi oranda katkı vereceği belirlenerek, hastanın vücut ağırlığının belirli bir kısmı desteklenir. Sistem yardımı ile hastaların bilgisayar ekranında yürüdüğünü görmesi ve ekranda gösterilen belirli objeleri yakalamak için kalça hareketleri yönünü değiştirmeye çalışması, hem görsel hafızasını geliştirmekte, hem motivasyonunu arttırmaktadır” diye konuştu.
Canpolat açıklamalarının sonunda, hastanelerinin robotik rehabilitasyon ünitesinde daha çok inme, omurilik yaralanmalı hastalar ile multipl skleroz (MS) hastalarının programa alındıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!