Güncelleme Tarihi:
Yurdaer ÖZTÜRK/MENGEN(Bolu),(DHA)- BOLU'nun Mengen ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Ulusal Aşçılık Kampı' kamp ateşi yakılarak başladı.
Kamp ateşi, Mengen protokolü ve Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER) yetkililerinin açılış konuşmalarının ardından dün saat 18.00'de yakıldı. AŞOMDER öncülüğünde düzenlenen kampa özel olarak kurulan mutfaklarda verilecek eğitimler, kamp boyunca her gün sabahtan akşama kadar sürecek. Türkiye'nin dört bir yanından toplam 56 üniversitenin 'Aşçılık', 'Gastronomi', 'Gastronomi ve Mutfak Sanatları', 'Mutfak Sanatları ve Yönetimi' programları öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımı ile yapılacak. Kampta ayrıca seminerler, tadımlar, sohbetler ve bir çalıştay gerçekleşecek. Katılımcılar, Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Kampta, Türkiye'nin en saygın otel ve restoranlarında aşçılık yapan, kendi restoranını işleten ya da akademisyen olarak meslek hayatına devam eden AŞOMDER üyelerinin vereceği eğitimler aracılığı ile katılımcıların vizyonlarının ve mesleki yeterliliklerinin arttırılması hedefleniyor. Kampta ayrıca yemek ile sanat ilişkisi, sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminer ve paneller gerçekleştirilecek.