'Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu' bilgilendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu bilgilendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 13:53

'Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu' bilgilendirme toplantısı

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) - BOLU'da, 'Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Çalışma Grubu' ile KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği 2016 Yılı Faaliyetleri Bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Bolu Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, sanayi sektörünün önde gelen temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı Türker Ateş, Bolu’da 300 civarında sanayi firması olduğunu belirterek, "Yıllardır teori ve pratiği birleştirmek istiyoruz aslında. KÜSİ bunun önemli bir yolu. Aynı zamanda yanımızda çok önemli bir üniversite var. Özel sektörün üniversiteyle ve kamuyla mutlaka iş birliği yapması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Bolu Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca ise  dünyanın artık 4’üncü endüstri dönemine girdiğini söyleyerek, "Ülkemizin küresel rekabette arzu ettiği noktaya ulaşabilmesi için öncelikle sanayimizin rekabet gücünü arttırması gerekmektedir. Bunun için katma değerli üretim bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Sanayicilerimizin Ar-Ge ve teknolojiye bağlı ihtiyaçlarının üniversiteyle iş birliği içerisinde çözüme ulaştırılması bir gerekliliktir" diye konuştu.
Açılışın ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğretim Üyesi ve Bolu KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Yılmaz, KÜSİ çalışmaları ve sonuçları hakkında sunum yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kamu, üniversite, sanayi iş birliğini geliştirmek için her ilde platform oluşturulduğunu, Bolu’daki platformun üyeleri ile birlikte 73 firmayı ziyaret ederek bilgilendirdiklerini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:
"Yaptığımız çalışmalarda gördük ki, kamu, üniversite ve sanayi var ama hiç kimse bunları bir araya getirmiyor. Örneğin AİBÜ’de Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz var. Bu merkezde ürettiğimiz radyasyon sensörleri, eğer yetiştirilmiş olsaydı, Göktürk 1 uydusu ile uzaya fırlatılacaktı ve bu, Bolu için ciddi bir kazanım olacaktı. Olmadı ama bundan sonra yapmamız gereken bir araya gelmek ve ülkemiz için çalışmak."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!