Güncelleme Tarihi:
Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA) - BOLU'da, okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimleri düzenlendi.
2017-2018 bahar döneminde Bolu'daki Yunus Emre Ortaokulu, 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu, Paşaköy İlk ve Ortaokulu, Koç Ortaokulu, Kültür İlkokulu, Milli Egemenlik İlkokulu ve 60. Yıl İlkokulunda yaklaşık 800 öğrenciye eğitim verildi. Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından verilen eğitimlerde, 'Güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?' gibi soruların cevapları verilirken kişisel hijyen, temizlik, dezenfeksiyon ve sağlıklı ve dengeli beslenme kuralları anlatıldı.
Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, "Bütün canlılar için temel yaşamsal ihtiyaç şüphesiz gıdadır. Tüketilen gıdaların sağlık açısından uygun ve güvenilir olması çok önemli ve hayati bir husustur. Öğrencilerimizi bu kapsamda bilgilendirmek için bakanlığımızca planlanan gıda güvenliği eğiminin sağlıklı ve güvenli beslenmenize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bakanlığımız, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı birlikteliği ile bütün okulların kantinlerinde ve yemekhanelerinde gıda denetimi yapılıyor. Gıda denetimleri Türkiye genelinde gıda denetçileri tarafından sürdürülmektedir. Amacımız gelişmekte olan geleceğimizin teminatı gençlerimizin, çocuklarımızın sağlıklı ve toplumla yararlı birer birey olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır" dedi.