Bolu'da beyaz et üretimi

Güncelleme Tarihi:

Boluda beyaz et üretimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 17:21

Haberin Devamı

BOLU (AA) - Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı Teoman İnal, Türkiye'de kanatlı et üretiminde Bolu'nun büyük bir yerinin olduğunu belirtti.

İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde firmaya üretim yapan bin 300 kümes olduğunu, günlük ortalama 350 bin kesim yapıldığını söyledi.

Beypiliç'te 2 bin 750 kişinin çalıştığına dikkat çeken İnal, "Rusya pazarı ile Türkiye'nin beyaz et ihracat rakamı eylül ayında rekor kırdı. Eylül ayında ihracat 43 bin ton seviyesine ulaştı. 2014 sonunda 420 bin tonun üzerinde ihracat yapılmış olacak. Hizmet ve piliç eti kalitesi yapılan yatırımlar bu yükselişte önemli rol oynamıştır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!