Güncelleme Tarihi:
Yurdaer ÖZTÜRK/MENGEN(Bolu)(DHA) - BOLU'nun Mengen ilçesi'ndeki Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere yıl boyunca usta aşçılar eşliğinde uygulamalı ders verilecek.
Aşçılarıyla ünlü Mengen'de bulunan Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 'Mengen Aşçılık ve Mesleki Eğitimde Yeni Ufuklar' projesi kapsamında her hafta ünlü aşçılar öğrencilerle buluşacak. Büyük otellerde çalışan usta aşçılar, haftanın belli günleri okulda öğrencilerle birlikte uyulama mutfağına girerek ders yapacak. Projenin ilk dersinde Uşak yöresine ait yemekler yapıldı. Tüm Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu Uşak Dernek Başkanı Fatih Demir, Uşak Dernek Başkan Yardımcısı Gürhan Solmaz, okulun eski öğrencilerinden Tayfun Kurt, işletmeci Serkan Çökelez ve Ali İhsan Tilkici, uygulama mutfağında öğrencilerle birlikte Uşak yöresine ait Uşak tarhana, keşkek, çömlek eti, alaca tene, ciğerli bulgur, tandır, döndürme, zini hamursuz, demir tatlısı, kaburga, kabak tatlısı, ayva tatlısı, cevizli erişte ve pirinç pilavı yaptılar.
Proje kapsamında yöresel ürünlerin uygulamalı olarak öğrencilere anlatıldığını belirten Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Elarslan, "Bu projeyle farklı illerimize ait mutfak kültürlerimiz öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize o yörenin en iyi ustaları tarafından uygulamalı eğitim verilmiş olacak. Farklı deneyim ve tecrübe kazanacak. Öğrencilerimizin mesleklerine olan ilgi ve alakaları farklı boyut kazanacak" dedi.
FOTOĞRAFLI