AİBÜ’de Prof. Dr. Sabahattin Zaim anıldı

Güncelleme Tarihi:

AİBÜ’de Prof. Dr. Sabahattin Zaim anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 18:22

AİBÜ’de Prof. Dr. Sabahattin Zaim anıldı

Haberin Devamı

BOLU, (DHA) - ABANT İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) düzenlenen panelde, bilim insanı merhum Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in akademik yaşamı ve hayat felsefesi ele alındı.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürlüğü ile Milli Türk Talebe Birliği tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde düzenlenen paneli, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara ile akademisyenler ve öğrenciler izledi.
Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer’in yaptığı panelde, ilk konuşmayı yapan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, yaklaşık 40 yıl birlikte çalıştığı hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in nasıl bir insan olduğu hakkında bilgiler verdi. Güçlü şunları söyledi:
"Öncelikle İdealist bir insan, ilkeli, tutarlı, iddiası olan bir insan. Aynı zamanda da davası olan bir insan. Ülkeye faydalı insan yetiştirmek idealist tarafını oluşturuyor. Bununla değerlerine bağlı, bilgili, görgülü, çalışkan, millet ve vatan sevgisini yüreğinde taşıyan insanları kastederdi. Aynı zamanda bir bilim adamıydı. Kitabı, çalışma ekonomisi bölümlerinde temel ders kitabıydı. İktisatçı bakış açısını bizler ondan öğrendik."
Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in oğlu, aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdül Halim Zaim ise, Sabahattin Zaim’in hayat felsefesi ile aile ve çocuklarıyla olan ilişkilerini anlattı. Sabahattin Zaim’in karşılık beklemeden çalıştığını belirten Zaim, babasının, Türkiye’nin en önemli 3 sorunu olarak gördüğü fakirlik, cahillik ve kimliksizlikle hayatı boyunca mücadele ettiğini anlattı.
Sabahattin Zaim Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Adem Esen ise, doktora öğrencisi de olduğu Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in bilimsel özellikleri hakkında bilgi vererek, "Konusuna hakim, ehliyet ve liyakata önem veren, milli duruş sergileyen bir akademisyendi. İnsanda, bilginin kalitesini ve metodunu çok iyi değerlendirirdi" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!