85 yaşındaki hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

85 yaşındaki hasta ameliyatla sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 17:42

85 yaşındaki hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 85 yaşındaki Ali Kuru, nadir gerçekleştirilen bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Düzce'de huzurevinde kalan Ali Kuru, boynundaki ağrılar ve halsizlik şikayeti ile bavşurduğu hastaneden, şah damarında daralma teşhisiyle AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. AİBÜ Tıp Fakültesi Girişimsel Radyoloji Bölümündeki muayenesinde felç riski taşıdığı saptanan Ali Kuru, şah damarına stent takılarak felç riskinden kurtuldu.
Ali Kuru, Prof.Dr.Kamil Gürel ve Yrd.Doç.Dr.Demet Ünal tarafından yapılan ‘Karotid Arter Stentleme’ ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Kuru, "Boynumdaki ağrılar ve halsizlik nedeniyle beni Düzce’den buraya gönderdiler. Buradaki doktorlarımız da benimle çok iyi ilgilendi. Ameliyatım 3-4 saat sürdü. Şimdi çok iyiyim. Doktorlara teşekkür ediyorum" dedi.
AİBÜ Tıp Fakültesi Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Gürel, yapılan kritik operasyon ile ilgili bilgi vererek şöyle dedi:
"Hastamızın sol şah damarında henüz ciddi şikayet oluşturmamış ancak tıkanmak üzere olan darlık saptanması üzerine acil işleme aldık. Yaklaşık yarım saat süren bir operasyonla bıçaksız şekilde damar içinden yaklaşık 1 milimetrenin altına düşen damar genişliğini, stentleyerek 4.5 milimetreye çıkardık. Bölge illerinden nadir yapılan bir operasyonla felç kalma riski engellenmiş oldu. Darlık ve sonrasında gelişen tıkanıklık, eğer şah damarında ise felç gelişme ihtimali çok yüksektir. Bazı hastalarda diğer damarlar iyi çalıştığından tek şah damarı tıkanmasına bağlı felç hafif atlatılabilir. Bazılarında ise hastalar yatalak hale ve sürekli başkalarının bakımına muhtaç hale gelebilir."
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!