Tatvan Heyetinden Adana Ve Mersin’deki Odalara Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Tatvan Heyetinden Adana Ve Mersin’deki Odalara Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 09:26

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) heyeti, Adana ve Mersin’deki odaları ziyaret etti.
Kaymakam Murat Erkan ile birlikte 9. Gıda ve Ambalaj Fuarına katılan Tatvan heyeti, Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ASO), Adana Ticaret Borsası (ATB) ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nı ziyaret etti. Tatvan’ın potansiyel zenginlikleri ile ilgili bilgilendirmek, ticari ilişkileri geliştirmek ve istişarede bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ziyaret kapsamında ATO, ASO, ATB VE MTSO başkanları ile görüşen Tatvan heyeti, odalarının çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Yapılan ziyaretlerde Tatvan’ın sahip olduğu stratejik konumuna dikkat çeken İlçe Kaymakamı Murat Erkan, tüm yolların Tatvan’da birleştiğini ve buradan bölgeye açıldığını söyledi. Tatvan’ın deniz, hava, kara ve demir yolu bağlantısı bulunan nadir ilçeler arasında yer aldığına vurgu yapan Kaymakam Erkan, Tatvan’a yapılacak her yatırımın çarpan etkisi ile geri döneceğini anlattı. Tatvan’da bulunan Nemrut Dağı ile ilgili oda başkanlarını bilgilendiren Kaymakam Erkan, “Nemrut, sürekli kaynayan bir yanardağ. Burada sıcak suyun bitme ihtimali çok zayıf. Bu alanda önemli yatırım planlanıyor. Termal turizm, termal seracılık ve hatta şehrin ısıtılmasında kullanılması yönünde çalışmalar var” dedi.
Tatvan’ın ekonomik yapısı ile ilgili bilgi veren Tatvan TSO Başkanı Bilal Dağdağan, tarımdan turizme kadar birçok alanda zengin bir ekonomik yapıya sahip olan Tatvan’ın pazarlama ve markalaşma noktasında sıkıntı yaşadığını söyledi.
Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi olduklarını vurgulayan Bilal Dağdağan, şöyle konuştu: “Nüfusumuzun yüzde 72’sini 0-29 yaş arası insanımız oluşturuyor. Üstelik eğitimli ve nitelikli insanımız var. Ancak onlara iş imkanı sağlayabilecek ortam kısıtlı. Bu nedenle yatırımlarınızı bekliyoruz."
Tatvan’ın; su sporları, yamaç paraşütü, yayla turizmi ya da jeotermal turizm açısından çok müsait bir yer olduğunu anlatan Dağdağan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tarıma elverişli topraklarımız bulunmakta. Türkiye’de patates üretiminin yüzde 7’si ilçemizde gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin ponza ve perlit rezervinin yüzde 70’ine sahibiz. Hayvancılıkta eski gücümüzü yakalamaya başladık. Geçmişte Libya, et ithalatını bölgemizden karşılıyordu. Bir dönem bu konuda sıkıntı yaşansa da şu sıralar canlı hayvan popülasyonu yine artmaya başladı. İhracattan ziyade iç pazarımız, ekonomimizi diri tutuyor. Mermer ve keresteyi ihraç ediyoruz. Patates üretimimiz Türkiye rezervinin yaklaşık yüzde 7’lik kısmını karşılıyor. Domates yetiştiriciliğinde çok iyiyiz. Özellikle meyvecilikte bölgeye hitap ediyoruz. Tabi biz de borsa olmayışından dolayı bu ürünleri etkin pazarlayamıyoruz. Peynir ve bal sektörümüz çok iyi olduğu gibi tulum peynirimiz tüm bölgeye hitap ediyor. Ticaret elbette şart ama ülkemizde yaşanan sıkıntılar var. Bu sıkıntıları, ne siyasi irade ne de silahlı kuvvetler çözer. Bu sıkıntıları iş dünyası çözer. Sivil toplum kuruluşlarının birlikteliğiyle olur. Birbirimize gidiş gelişlerle, birbirimizin kaynaşmasıyla olur. Onun için sizi Tatvan’a davet ediyoruz.”
Tatvan heyetinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren oda başkanları da, Tatvan’ı ziyaret etmek istediklerini ifade etti.
Ziyaret sonrasında Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan TSO Başkanı Bilal Dağdağan tarafından oda başkanlarına ilçenin tarihini anlatan Tatvanname ve ilçenin eski fotoğraflarının yer aldığı ‘Geçmişten Günümüze Tatvan’ isimli bir kitap ve tablo hediye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!