Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Bitlis’te (3)

Güncelleme Tarihi:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Bitlis’te (3)
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 18:37

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Bitlis’te (3)

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'NİN İŞİNİ DE AŞINI DA BÜYÜTECEĞİZ"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Bitlis’in Tatvan İlçesi'nde Kanaat önderleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Esnaflarla bir araya geldi. Bakan Tüfenkçi burada yaptığı konuşmasında, kim engellemeye çalışırsa çalışsın bu ülkenin insanlarının kardeşliği için, dostluğu için iradelerini ortaya koymaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Tüfenkçi, şöyle dedi:
"Nasıl terörü bu bölgede bitireceksek, nasıl her tülü terör örgütü ile bu bölgede mücadele ediyorsak, PKK’sı, DEAŞ’ı ile DHKP-C’si ile FETÖ’sü ile sonuna kadar inlerine kadar girerek mücadele ediyorsak, bu bölgenin her bir ilini de ilçesini de kalkındıracağız. Biz bir yönden terörle mücadele ederken, diğer yandan ekonomisinin kalkınması için mücadele ediyoruz. Bir yandan onların hesaplarını görürken, gençlerimize iş için, aş için Türkiye’nin, Bitlis’in, Tatvan’ın işini de aşını da büyüteceğiz. Kim engellemeye kalkışırsa kalkışsın. İster AB, ister bilmem ne örgütleri, bilmem ne yapıları biz sizlere güveniyoruz. İstiyoruz ki birileri Türkiye’ye istikamet çizecekse o da bu millet olsun. Bu milletten başka hiçbir kimse Türkiye’ye yön veremez, istikamette çizemez."
"TÜRKİYE'NİN HIZLANMASI LAZIM"
Bakan Tüfenkçi, Türkiye’nin gittiği ülkelerde rekabet etmesi için hızlanması gerektiğini de belirterek şöyle konuştu:
"Biz istiyoruz ki, Türkiye hızlansın. Hızlanması lazım. Dünyayla rekabet etmemiz lazım. Güçlü bir Türkiye olmamız lazım. Pasaportu güçlü olan bir Türkiye istiyoruz. Biz gittiğimiz ve rekabet ettiğimiz ülkelerde dişe diş rekabet edelim. Ama bizim bürokrasimiz bizim arkamızdan tutup da çekmesin. Bizim önümüzü açsın, başka bir şey istemiyoruz. Onun için de işte bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Artık şuradaki müdürü, buradaki müdürle değil, Ankara’nın almış olduğu kararlar aynı buraya ulaşsın istiyoruz. Türkiye’nin ekmeğini aşını büyütmek sevdasındayız. Türkiye’nin gücüne güç katmak için milletimize, vatanımıza sahip çıkma derdindeyiz. Ekonomimizi etkileyen ve ekonomi ile ilgili her türlü konuda kolaylık sağlayan teşvikleri alıyoruz, yeni teşvikleri de uyguluyoruz. İhracatçımızın istediği bütün teşvikleri biz hayata geçirdik. Dolayısıyla şimdi üretme zamanıdır. Şimdi istihdam zamanı, çalışma zamanıdır. Bu bölgeler, Bitlis’te Tatvan’da gerçekten turizmin saklı cennetleridir. Buralar gün yüzüne çıkmamış bakir alanlardır. İnşallah güvenlik sağlandıktan sonra ki, burada epeyce mesafe aldık. Kısa zamanda burası bölgenin, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. İnanç turizmi ile olacak. Buralarda oluşturulan destinasyonlarla niye Adilcevaz’a, niye Tatvan’a, niye Bitlis’e haftada 2 bin, 3 bin, 10 bin turist gelmesin. Bu potansiyel buralarda var. Biz bu teşvikleri de sağlıyoruz. Yeter ki siz bir araya gelin, bundan faydalanın. Yeter ki buraya turistler gelsin. Geldiğinde kim kazanacak? Benim esnafım kazanacak. Sizler kazanacaksınız. İşadamlarımız kazanacak."
"İSTİKRAR VE GÜVEN YOKSA HİÇ BİRŞEY OLMAZ
Ülkede istikrar ve güvenin olmaması halinde hiç bir şeyin olmayacağını da belirten Bakan Tüfenkçi, bu nedenle ekonomideki istikrarı önemsediklerini anlattı. Tüfenkçi, "Bütün mücadelemiz bu ülkede ve bu coğrafyada yaşayan insanların herkesin eşit ve özgür biçimde yaşadığı birinci sınıf vatandaş olduğu, bir sistemi hayata geçirmek, herkesin adil olarak bölüştüğü bu sitemi hayata geçirmek istiyoruz. Bizim enerjimizi mevcut sistemle, vesayet odakları ile heba ettiler" dedi.
MERSİS HAYATA GEÇTİ
Baklan Tüfenkçi, Türkiye’deki 4 güçlü veri tabanından birinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda bulunduğunu söyledi. Tüfenkçi, "Buradan bir müjde vermek istiyorum. Artık bakanlık olarak MERSİS sistemine geçmiş olduk. Nedir bu sistem? Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı bütün şirketlerin bilgilerini tek bir sistemde topluyoruz. Bütün bilgileri otomatik olarak oradan alıyorlar. Türkiye’nin 4 önemli veri tabanlarından birisini de bakanlık olarak biz oluşturduk. Odalarımızla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk" diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİNDEN KORKANLARA İNAT ‘EVET’ DİYECEĞİZ
Bakan Tüfenkçi, birilerinin güçlü Türkiye istemediğini ve bundan korktuğunu anlatırken, "Türkiye’nin güçlenmesinden korkanlara inat korkusuzca sandıklara gideceğiz ve hep birlikte inşallah ‘Evet’ diyeceğiz. Biz istikrar, güçlü bir millet için, güçlü bayrak için, güçlü vatan için elbette ki ‘Evet’ diyeceğiz. Tek Bayrak için, tek millet için, tek devlet için, tek vatan için biz bu coğrafyada kardeşliğin, huzurun temini için ‘Evet’ diyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!