Cezaevi firarisi soygun hazırlığındayken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi firarisi soygun hazırlığındayken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 13:11

Cezaevi firarisi soygun hazırlığındayken yakalandı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ / BİTlİS,(DHA)-İSTANBUL'un Zeytinburnu İlçesi'nde kuyumcu soyan cezaevi firarisi Y.S., Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde soygun hazırlığındayken polis tarafından yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandı.
Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Zeytinburnu İlçesi'nde 4 Eylül 2016'da meydana gelen silahlı kuyumcu soygunun şüphelisi 'Cesur' takma adlı cezaevi firarisi Y.S.'nin bir süredir Tatvan'da bulunduğu ve 3 arkadaşı ile birlikte yeni bir kuyumcu soygunu planladığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler soyguncunun adresini tespit ederek 4 gün önce operasyon için düğmeye bastı.
Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 11 ayrı suçtan aranan şüphelinin kaldığı eve baskın düzenledi. Evde arama yapan ekipler, 1 pompalı tüfek, 1 demir levye, 4 plastik eldiven ele geçirdi. Operasyonda cezaevi firarisi Y.S. ile beraber kuyumcu soygununu planladıkları şüphesiyle A.S., B.U. ve Y.G. gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan ve hırsızlıktan 9 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi Y.S., tutuklanırken, A.S., B.U. ve Y.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!