Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları Bitlis’te

Güncelleme Tarihi:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları Bitlis’te
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 15:11

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları Bitlis’te

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bürokratları çeşitli toplantılar yapmak üzere Bitlis’e geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürlüğünde basın mensupları ile bir araya gelen bürokratlar çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdür Vekili Sadettin Akyıl, Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Ergün Can, İş Kurumu İstihdam Uzmanı Ekrem Kayacı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Daire Başkanı Uğur Ünalan’ın katıldığı toplantıda son zamanlarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik konusunda yapılan yenilikler anlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdür Vekili Sadettin Akyıl, Bitlis’te işverenler, emekliler, STK’lar ve çalışanlarla bir dizi görüşmeler yaptıklarını, burada elde ettikleri verileri rapor haline getirerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sunacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla taraflarla bir araya geldik. Ülkemizin 2023 vizyonu gerçekleşmesinde bu çalışmalarımızı, teşviklerimizi sosyal taraflarımıza anlatacağız. Bu kapsamda yöneticiler olarak bugün ile birlikte 12 ili ziyaret etmiş bulunuyoruz. İnşallah 81 ilimizi tamamlayacağız. Gittiğimiz illerde o ilin sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkâr odaları, işverenlerimiz, sanayicilerimiz, iş adamlarımız, engelliler, kadınlar, gençler, öğrenciler, bakanlarımızın uyguladığı aktif istihdam programlarında yararlanan iş verenler ve bu programda yararlanan çalışanlar, bütün bunların hepsiyle iletişime geçiyoruz. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. İstihdama katkı sağlamak amacıyla, istihdamda mücadelemizde taraflarımızın desteğini istiyoruz. Mümkün olduğu sürece taraflarla bunları değerlendireceğiz. Burada çözebildiklerimizi çözeceğiz. Çözemediklerimizi Ankara’ya götüreceğiz. Bütün illerde topladığımız verileri Ankara’ya götürerek bakanlığımıza haftalık olarak sunup değerlendiriyoruz."



Akyıl, çalışmalar arasında daha önce 3’lü sistem olarak isimlendirilen Genel Sağlık Sigortasında artık tekli sisteme geçtiklerini ve çalışmaların halen devam ettiğini de vurguladı. Önümüzdeki günlerde hayata geçeceğinin anlatan Akyıl, "Genel Sağlık Sigortasında üçlü olarak kategorize ettiğimiz sistem artık kalmayacak. Tekli sitem dediğimiz aylık 53 TL pirim ödeyerek, bakmakla yükümlü olduğu her birey için sağlık alanından faydalanabilecekler. Bunun çalışmasında sona geldik. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda onaylanan projemiz önümüzdeki haftalarda hayata geçecek"dedi.  şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!