Bitlis'te 3 yıllık husumet, barışla sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste 3 yıllık husumet, barışla sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2024 15:28

Bitlis'te 3 yıllık husumet, barışla sonuçlandı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS'in Mutki ilçesinde iki aile arasında 3 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan, 1 kişinin ölümü ile başlayan husumet, barışla sonuçlandı.

Mutki ilçesine bağlı Aşağıkaraboy köyünde yaklaşık 3 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Urfan ve Yalçın aileleri arasında yaşanan kavgada, 1 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine aileler arasında husumet başladı. Kanaat önderlerinin araya girmesi ve yapılan görüşmelerin ardından aileler barıştı. Kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen barış törenine, Vali Erol Karaömeroğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, kurum amirleri, kanaat önderleri, husumetli aileler ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Bitlis Valisi Karaömeroğlu, atılan barış adımının büyük önem taşıdığını belirterek, "Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzurunu yaşadığımız bu günlerde, savaşmanın haram kabul edildiği dört kutsal aydan birindeyiz. Yaklaşık üç sene önce, Urfan ve Yalçın aileleri arasında yaşanan tatsız olaydan dolayı, yaşanılan üzüntüleri hepimiz hatırlıyoruz. Ancak bugün, geçmişte yaşanan bu üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması için atılan bu adımın, ebedi sürecek kardeşliğin ilk adımı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Tanğlay ise yaşanan husumetin her iki aileye de büyük huzursuzluk yaşatıp, yıprattığını belirtti.

Bitlis Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin yaptığı dua sonrası barış törenine katılan aileler, Kur'an-ı Kerim’in altından geçerek tokalaştı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!