IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 15:47
BİTLİS TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI DAVUT TEZCAN
Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BSTO) ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunda başarılı olanlara belgeleri verildi.
BTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen belge dağıtım törenine Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve Vali Yardımcısı Salih Altun da katıldı. Törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, valilerin hizmet için var olduğunu, vatandaşa hizmetkâr olduğunu söyledi. Vali Çınar, Bitlis’in tarihi dokusunun tadına ve seyrine doyun olmadığını belirterek, “Bu tören anlamlı ve gerekli bir toplantıdır. Geleceğimiz için faydalı bir faaliyetin törenidir. Biz valiler devletin bütün memurları halka hizmet için görevlendirildik. Biz hizmetkarınızız. Geçmiş devlet algısı ile algılamamak gerekir. Bugün nöbet bende. Biz halkın hizmetkârlarıyız. Bunda hiç tereddüt yok. Kravat takma makamı kullanarak birilerini dışlama zamanı geçti. Bunun ne insani ne ahlaki ne de vicdanı olmayan tavırdır. Biz bu şehri ‘tek başıma hizmet ederim’ desem doğru olmaz, bir takım olarak birlikte yöneterek, bir şehir olarak takım olabilirsek, bu halka hizmet edebiliriz. Çünkü oradan bereket doğar. Biz bir takımız, buna inanıyoruz. Biz bu şehir için elimizden geleni yapacağız. Bitlisli hemşehrilerim dedim, ama herkesten çok ben Bitlisliyim. Hepiniz uykunuzu uyurken, buradaki olayların derdine ben düşerim. Dolayısıyla herkesten çok Bitlisli benim. Buna şüphe yok. Elimizden geleni yapıyoruz. Daha çok şeyde yapacağız” dedi.
KOSGEB ile ilgili bir sıkıntı olduğunu kaydeden Vali Çınar, “Van’a ve Siirt’e gidip işlemleri görme açısından mağduriyet var. Buna müstahak mıyız? Tabii ki değiliz. Teşkilat olarak kurulumu gerçekleşmiş. Bunu hayata geçireceğiz. Geçen hafta KOSGEB Başkanı ile görüştüm. Derhal müdür atanması yapılması gerekir. Hiç yoksa yetki verilmesini istedim. Bu da önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Allah Bitlis’e çok güzel eserler vermiş. Bakın çevremiz hep tarihi eserlerle dolu, modernleşme dediğimiz çok da hayata geçiremediğimiz o süreci çirkin yapılarla işgale uğramış bu tarihi yapıyı ortaya çıkarmak, güçlü bir devlet desteği ile buralara girilirse bu şehri seyrine tadından doyum olmayacak özelliğe sahip olacak. Cenab-ı Allah buraya bir tabiat vermiş. Göçlerimiz, karımız, kışımız, dağlarımız, bunların hepsi bereket. Bunları iyi değerlendirdiğimizde, turizm açısından büyük bir potansiyeldir. Meyvecilik, hayvancılık açısından bütün bunların her birini ayrı ayrı ele alarak bir takvimle yola çıkarsa iyi işler yaparız. Biz elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Takdir Cenab-ı Allah’ındır. İnancımız yönüyle de bakarsak yapacaklarımız bizim sevabımız olacak. Herkes girişimci olamayabilir. Bazen nasibi yeteneği olmaz. Bazen işler ters gider ama girişimcilik hakikaten çok önemli. Genç kalmak için girişimciliği ben de öneriyorum. Yanınızda başka ailelere de iş desteği sağlarsınız. Devletimizin değişik fırsatları var. Krediler, faydalar sağlanıyor. Bunu iyi kullanabilirsek, aldığınız hibeleri güzel işlerde kullanırsak, başarılı olursunuz. Bu şehir için insanlık, için değer katan herkes başımızın tacıdır. Biz bürokratik engelleri aşmak için buradayız. Hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
BTSO Başkanı Davut Tezcan ise, 30 kişiye girişimcilik kursu açtıklarını, kursta başarılı olanlara belgelerini verdiklerini söyledi. Tezcan, girişimcilik belgesine sahip girişimciler için piyasada son aylarda dolaşan danışmanlık firmaları olduğunu, bunlara itibar edilmemesi ve bunlardan yardım alınmaması konusunda uyarılarda bulunarak, bu tür desteğe ihtiyacı olanların ticaret ve sanayi odalarından ya da KOSGEB’den bilgi alabilecekleri söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından kursta başarılı olan adayların belgeleri Bitlis Valisi Ahmet Çınar tarafından verildi.