Bitlis tanıtım günleri

Güncelleme Tarihi:

Bitlis tanıtım günleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 12:29

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Ankara, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden "Bitlis Tanıtım Günleri"nde Ahlat her yönüyle tanıtılıyor.

Ahlat Kaymakamlığı ve Ahlat Belediyesi'nin destekleriyle açılan stantlarda tanıtılan Ahlat bastonları, Ahlat el sanatları, yöresel ve tarımsal ürünleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Ahlat'ı en iyi şekilde tanıtmak amacıyla Ankara'da düzenlenen etkinliğe katıldıklarını bildiren Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, bu seneki tanıtım günleri programında Ahlat tarihinin ve köklü medeniyetinin ön plana çıkarıldığını vurguladı.

Ahlat'ın batı Türk devletinin başkenti olduğunu, Selçuklu Meydan Mezarlığında tespit edilen 8 bin 100 abidenin bulunduğunu vurgulayan Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Dünyadaki en eski İslam Mezarlığı Ahlat'tadır. Biz ilk başta Ahlat'ın belli bir kısmını buraya getirmeyi hedefledik. Geçen seneki tanıtımdan biraz daha farklı bir sunum hazırlamaya gayret ettik. İnşallah bundan sonraki programlarımızda Emir Bayındır Kümbetimizi birebir sergilemek istiyoruz. Vatandaşımıza gösterince ve anlatınca gerçekten itibarı fazla oluyor."

Haberin Devamı

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ise Ahlat'ı el sanatlarından, kültürel değerlerine, tarihi değerlerinden zirai ürünlerine kadar her yönüyle tanıtmayı amaçladıklarını bildirerek, her tanıtım programıyla tecrübe kazandıklarını ve daha etkili bir tanıtım yaptıklarını ifade etti.

- TZOB genel başkanına fırında patates ikramı

Tanıtım günleri etkinliğinde Ahlat Ziraat Odası tanıtım standını ziyaret eden, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a fırında Ahlat Patates'i ikram edildi.

Patatesi çok beğenen ve Ahlat'ta Türkiye'nin en kaliteli patateslerinin yetiştirildiğini belirten Bayraktar, "Ahlat tarımsal ürün çeşitliği bakımından son yıllarda büyük atılım gösterdi. Ahlat'ta yürütülen doğru ve bilinçli tarım çalışmaları sonucu tarımsal ürünlerin kalitesi de arttı. Özellikle Ahlat Patatesi son yıllarda marka haline geldi" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!