BEÜ, Akıllı Kentler-bulut Kent Bilgi Sistemi Tanıtım Toplantısına Katıldı

Güncelleme Tarihi:

BEÜ, Akıllı Kentler-bulut Kent Bilgi Sistemi Tanıtım Toplantısına Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 14:22

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ (BEÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT DOĞRU, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINCA ANKARA’DA DÜZENLENEN "AKILLI KENTLER-BULUT KENT BİLGİ SİSTEMİ" BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI.

Bitlis Eren üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Ankara’da düzenlenen "Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi" bilgilendirme toplantısına katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bitlis Eren Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile yürütülen “Kentsel Dönüşüm Alanlarının Belirlenmesi ve Senaryo Afetlerin Oluşturulması İçin Yerel Yönetimlerin Verilerinin Kullanıldığı Coğrafi Bilgi Sistemi Tabanlı Otomasyon Sisteminin Oluşturulmasının Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi” kapsamında “Akıllı Kentler- Bulut Kent Bilgi Sistemi” tanıtım toplantısı düzenlendi. Program, sistemin tanıtım filminin gösterimi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Süleyman Salih Birhan’ın yazılım hakkındaki sunumuyla başladı.
Toplantıda Bakan Güllüce, "Kent Bilgi Sistemlerinin" bulut teknolojisiyle yaygınlaştırılması için sahadan veri toplanmasına ilişkin uygulamanın canlı örneğini, Elazığ Valiliği’ne bağlanarak yaptı.
Vali Murat Zorluoğlu ile gerçekleştirilen bağlantıda, valilik binasının resmi ve tarihi bilgileri sisteme canlı olarak aktarıldı. Bakanlık olarak akıllı bilişim kentlerinin temelini attıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hedeflerinin en küçük belediyeyi bile bilgi teknolojileri kullanır hale getirerek, kent bilgi sistemlerinin kullanımıyla 400 milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlamak olduğunu ifade etti. Güllüce, “Bu toprağın çocuğunun yazdığı yazılım 1-0 öndedir. Her alanda dünyanın en teknolojik savaş gemilerini kendi işçimizle, memurumuzla, mühendisimizle, kaynağımızla, milli gemi projesi yapıyorsak, yazılımlarda da kendi milli yazılımını destekleyen çabalar harcamalıyız. Birisi bir yerden başlayacak. Savunma sanayindeki millilik kadar yazılımın da milli olması için çaba harcıyoruz, harcayacağız. Yazılımın Türkiye’de yerli şekilde gelişmesinin bir milli mesele olduğuna inanıyoruz” dedi.
Toplantıda, belediyelerinde sistemi uygulayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da görüşlerini dile getirdi. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ise projenin belediyelere sağlayacağı yararları anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!