Adilcevaz'da tandır ekmeği geçim kaynağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazda tandır ekmeği geçim kaynağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 10:13

Adilcevaz'da tandır ekmeği geçim kaynağı oldu

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde, açtığı tandır evinde pişirdiği ev ekmeklerini satarak geçimini sağlayan Aykut Durmaz(28), ilçedeki tandır ekmeği  ihtiyacını karşılamak için böyle bir  işletme açtıklarını,bu alanda vatandaşlara hizmet sunan tek işletme olduklarını söyledi.

Adilcevaz ilçesindeki iş imkanlarının kısıtlığından dolayı bir süre İstanbul'da çalışan ve daha sonra memleketine dönerek evlenen Aykut Durmaz,  tandır evinin olmadığı memleketine bir tandır evi açmak için Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ'la görüşüp destek istedi. Görüşme sonrası Oda başkanı'nın da desteğiyle  Durmaz, elindeki küçük sermaye ile tandır evi açtı .Açtığı tandır evinde, pişirdiği ev ekmeklerini satarak hizmet veren Durmaz, tandır ekmeğinin uzun süre bayatlamadan muhafaza edilebildiğini belirterek,“Evlenmeden önce İstanbul’da çalışıyordum. Daha yeni düğünümü yaptım.Ailemi geçinrdirmek için elimdeki küçük sermaye ile tandır evi açmaya karar verdim. Esnaf Odası başkanımızın da desteğiyle küçük bir sermaye ile böyle bir fikir aklımıza geldi. Ahlat’ta, Erciş’te tandır ekmeği üretimi yapan işletmeler var. Adilcevaz' da da , niye  böyle bir işletme olmasın dedik ve böyle bir işletme açtık. Tandır ekmeğini vatandaşlarımıza 60 kuruştan satıyoruz."dedi.

Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ ise, açılan işletme ile birlikte ilçede hissedilen bir eksikliğin daha giderildiğini ifade ederek, “Eskiden annelerimizin, ablalarımızın ve yengelerimizin yapmış oldukları tandır ekmeği unutulmuştu. İlçemizde, böyle eksikliğin olduğunun farkına vardık. Girişimci arkadaşlarımızla görüşerek, ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz ve evlerde eskisi gibi yapılmayan tandır ekmeğini tekrardan ticari amaca dönüştürülmesi açısından daha önce fırıncılık yapan Aykut kardeşimizle de istişare ederek, bu eksikliğin giderilmesi için böyle bir işletmenin açılmasını talep ettik. Buradaki amacımız, hem buğday üreticisini, hem değirmencileri, hem de organik ürünlerle insanların beslenmesine katkı sağlamak.Ayrıca büyük yada küçük işletmeler olsun, herkesten üretim yapmalarını ve alışverişlerini yerel esnaflardan yaparak ekonomiye destek olmalarını istiyoruz." diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!