Adilcevaz belediyesi, yeni su kaynakları için sondaj çalışması yaptı

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz belediyesi, yeni su kaynakları için sondaj çalışması yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2024 11:16

Adilcevaz belediyesi, yeni su kaynakları için sondaj çalışması yaptı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA) – BİTLİS'in Adilcevaz Belediyesi, ilçenin içme suyu kaynaklaına, takviye olarak su kaynakları kazandırmak için sondaj çalışması başlattı. Sondajdan çıkacak olan su kaynağı, depolara aktarılarak vatandaşların içme suyu sıkıntısı giderilecek.

İlçenin Selçuklu Mahallesinde yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için Jeoloji Mühendisleri bin 884 metre rakımda etüt çalışması yaptı. Yapılan çalışma sonucunda içme suyu sıkıntısının yaşandığı Selçuklu mahallesinde belediye ekiplerince sondaj çalışması başlatıldı. Sondajdan çıkacak olan su, depolara aktarılarak vatandaşların içme suyu sıkıntısı giderilecek. Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Devlet Su İşleri (DSİ) Van Bölge Müdür Yardımcısı Suat Arvas ve Ak Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ile birlikte ilçenin Selçuklu Mahallesi'nde yürütülen sondaj çalışmalarını inceledi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Akbaba, vatandaşın içme suyu sıkıntısını gidermek için sondaj çalışmasına başladıklarını ifade ederek, “Yaz mevsiminin iyice etkisini hissettirmesiyle beraber Selçuklu Mahallesi sakinleri uzun süredir su sıkıntısı çekiyor. Biz de onların bu sorunun çözmek için çalışmalara başladık. Mahalleye yeni bir su kaynağı kazandırmak ve hanelere ulaşan suyun daha sağlıklı ve verimli olmasını sağlamak adına, ekiplerimiz tarafından yer tespit çalışması yapıldı. Tespit edilen noktada artan su ihtiyacını karşılamak ve muhtemel sorunların önüne geçmek için su kaynaklarına takviye amaçlı sondaj çalışmalarına başladık. Çalışmamız sonucunda Allah’ın izniyle buradan çıkacak olan su, içme suyuna takviye yapacağız. İnşallah yapacağımız çalışmalarla halkımızı susuz bırakmayacağımız gibi, halkımızın susuz kalmaması için de var gücümüzle çaba göstereceğiz. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte daha sonra ihtiyaç duyulan mahallelerimizde de su kaynaklarını arttırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!