Sosyoloji Kulübü’nden Anlamlı Proje

Güncelleme Tarihi:

Sosyoloji Kulübü’nden Anlamlı Proje
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 15:59

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SOSYOLOJİ KULÜBÜ; KUTLU DOĞUM HAFTASI VE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MÜNASEBETİYLE, 5 KÖY OKULUNDAKİ 502 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE VE EĞİTİM DESTEĞİ VERİLDİ. (YILMAZ ATAR BİNGÖL İHA)

Bingöl Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından, Kutlu Doğum Haftası ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, 5 köy okulundaki 502 öğrenciye kırtasiye ve eğitim desteği verildi.
Bingöl Üniversitesi Sosyoloji Kulübü’nün, ’Duvarları yıkmak için bir el de sen uzat, köy okulu çocuklarının geleceklerini aydınlat projesi’ kapsamında, Bingöl merkeze bağlı, Göltepesi, Ekinyolu, Sarıçiçek, Şekerpancarı ve Sudüğünü köylerindeki okullarda öğrenim gören toplam 502 öğrenciye ulaşıldı. Okullarda öğrencilerle Sosyoloji Bölümü öğrencileri kaynaştı ve adı geçen köy okulları ile Sosyoloji Bölümü ’Kardeş okul’ oldular.
Proje kapsamında ulaşılan öğrencilerden, 67’si anaokulu, 99’u 1. sınıf, 111’i 2. sınıf, 131’i 3. sınıf ve 94’ü de 4. sınıf öğrencisinden oluşuyor. Proje kapsamında ziyaret edilen okullara, değeri 3 bin 500 lirayı aşan eğitim ve kırtasiye desteği verildi.
Proje kapsamında gezilen köy okullarına, 1 adet bilgisayar, 4 bin adet kurşun kalem, 4 bin adet tükenmez kalem, bin adet kalem-silgi-kalemtıraş seti, bin 250 adet kitap, 100 adet kalemtıraş, 100 adet kalemlik, 135 adet boyama kitabı, 70 adet pastel boya seti, 47 adet sırt çantası, 5 adet futbol topu, 5 adet voleybol topu ve 100 paket kağıt mendil şeklinde yardımda bulunuldu.
Proje kapsamında 10 öğretim elemanı ve 125 öğrenci görev aldı, bu kapsamda toplam 148 kilometre yol kat edildi ve 8 araç kullanıldı.
Sosyoloji Bölümü Başkanı ve Sosyoloji Kulübü Danışmanı Doç. Dr. M. Cengiz Yıldız, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
"Kutlu Doğum Haftası ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, 20-22 Nisan 2015 tarihleri arasında, Bingöl Üniversitesi Sosyoloji Kulübü olarak gerçekleştirdiğimiz, duvarları yıkmak için bir el de sen uzat, köy okulu çocuklarının geleceklerini aydınlat projesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!