Bingöl'de öğrencilere ücretsiz diş fırçası ve macun

Güncelleme Tarihi:

Bingölde öğrencilere ücretsiz diş fırçası ve macun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 17:58

Bingöl'de öğrencilere ücretsiz diş fırçası ve macun

Haberin Devamı

Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, (DHA)-

BİNGÖL Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Bingöl'deki 810 öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak öğrencilere ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. Hafta boyunca 600 öğrenciye daha ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, diş fırçası ve diş macunu hediye edilmesi planlanıyor.

Mevlana Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve Kamu Hastaneler Birliği personeli ile öğrenciler katıldı. Programda öğrencilere Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi personelleri tarafından ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verildi. Öğrencilere sağlıklı bir yaşamın ağız ve diş sağlığıyla başladığı, bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin vücut sağlığını da etkilediği anlatıldı. Ayrıca diş çürükleri ile dişeti hastalıklarının, kalp- damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi ve şeker hastalığı risklerini arttırdıkları anlatılan programda öğrencilere, bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtilerinin ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerini düzenli aralıklarla yaptırmaları gerektiği anlatıldı.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Köşger, daha sonra öğrencilere diş fırçası ve diş macunlarını hediye etti.

FOTOĞRAFLI







 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!