Yiğitler Bozüyük'te er meydanına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yiğitler Bozüyükte er meydanına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 18:48

Yiğitler Bozüyük'te er meydanına çıktı

Haberin Devamı

Fatma SAVAŞ İNAL / BOZÜYÜK,(Bilecik),(DHA)- BİLECİK'in Bozüyük İlçesinde ilk kez düzenlenen güreş festivali izleyenler tarafından tam not aldı.
Kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan program ile başlayan Bozüyük Belediyesi 1. Karakucak Güreş Festivali bu gün de kapalı spor salonunun önündeki çim sahada düzenlenen güreş müsabakaları ile devam etti. Milli güreşçilerin de katıldığı festivalde Bozüyüklüler gün boyu güreşi ustalarından izleme fırsatı buldu. Türkiye Karakucak Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan festivalde müsabakalar toplam üç kategoride düzenlendi. Er meydanında ilk olarak minik güreşçiler hünerlerini sergilerken ardından yıldızlar kategorisi ile devam eden festival büyüklerin gösterileriyle devam etti.
Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile çok sayıda kişinin katıldığı festivalin açılış konuşmasını Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yaptı. Bakıcı, ilklerin belediyesi olarak pek çok şeyi vatandaşların desteği ve katılımı ile gerçekleştirdiklerini söyleyerek şöyle devam etti:
"Güreş bizim ata sporumuzdur. Bütün dünya da bilinen Türk gibi kuvvetli sözü atalarımızın tarih boyunca gösterdikleri kahramanlıkların yanı sıra dünyaca meşhur pehlivanlarımızın bir eseridir. Tarih boyunca Türk denilince akla zekâ, yiğitlik, cengâverlik, mertlik ve güreş gelir. Dünya Avrupa ve Olimpiyat şampiyonlarında en çok madalya kazandığımız spor olan güreş, Türk sporunun her zaman lokomotifi olmuştur. Ülkemizde karakucak ve yağlı güreş meydanları, dünyaca ünlü pehlivanlarımızın yetiştiği er meydanlarıdır. Uluslararası alanda dünya meydanlarında bayrağımızı spor adına ilk defa pehlivanlarımız dalgalandırdı. Bugünde yine uluslararası alanda olimpiyatlarda en fazla yüzümüzü güldüren spor dalı güreştir. Aziz milletimizin geleceğe daha güçlü adımlarla yürümesi için, çocuklarımızın sağlam bedenleri olması için Bozüyük Belediyesi olarak spora büyük bir önem veriyoruz. Biz kahraman ecdadın torunlarıyız, her zaman dimdik durmalıyız. Çünkü memleketimize saldırılar hiç bitmiyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki geçen yıl 15 Temmuz da bir darbe girişimi vardı. Bu milletin irade merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine kasettiler bombaladılar. Saygı değer Cumhurbaşkanımızı öldürmeye çalıştılar. Bunları lanetliyoruz. İşte bu tür saldırılara karşı uyanık olacağız, hep zinde ve dinamik olacağız. Bileğimizi kimse bükemeyecek."
Müsabakalarda miniklerde; 29 kg'da Ceyhun Gürses, 35 kg'da Ali Altıntaş, 38 kg da Enes Keklikçi, 42 kg'da Nuri Taşkıran, 47 kg'da Salih Yusuf Yazıcı, 53 kg'da Fatih Yusuf Kahraman, 59 kg da Muratcan Acar, 66 kg'da Ali Erses, 73 kg'da Emiralp San, + 73 kg'da Ahmet Mersin, Yıldızlar kategorisinde; 39 kg da Adem Uygun, 46 kg da Halil Gökdeniz, 50 kiloda Hafızcan Hasdemir, 54 kiloda Tahsin Çetin, 58 kiloda Oğuzhan Çavdar, 63 kiloda Yunus Bayram, 69 kiloda Ömer Faruk Çayır, 76 kiloda Medet Serhat Bilicitürk, 85 kiloda Süleyman Dur, 100 kiloda Ömer Faruk Zencir 1. olurken Büyükler Kategorisinde 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Sezgin Pişmişoğlu, 66 kiloda Yusuf Benekli, 74 kiloda Haydar Yavuz, 86 kiloda Ender Coşkun, 96 kiloda Samet Özaslan, Baş Pehlivanlık müsabakalarında da Kenan Gör 1. oldu.
Bozüyük Belediyesi tarafından alanda bulunanlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Güreş federasyonu temsilcileri; festivalin Bozüyük'te ilk kez düzenlenmesine rağmen oldukça profesyonel ve güzel bir organizasyon olduğunu belirterek Başkan Bakıcı'ya teşekkür ettiler. Bozüyük'te ilk kez düzenlenen ve yoğun ilgi gören festival yapılan ödül töreninin ardından sona erdi.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!