“Sulak Alanlar Ve Yaşamımıza Sunduğu Katkılar" Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

“Sulak Alanlar Ve Yaşamımıza Sunduğu Katkılar Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 11:46

DERECE GİREN ÖĞRENCİ İL MÜDÜRÜ ÖDÜL

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğünce "2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü" kapsamında düzenlenen "Sulak alanlar ve yaşamımıza sunduğu katkılar" yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, ödül töreninde, sulak alanların, doğal veya yapay, devamlı veya geçici, suları durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu, denizlerin gelgit hareketlerinin çekilme devresinde 6 metreyi geçmeyen derinlikleri kapsayan, başta su kuşları olmak üzere canlıların yaşama ortamı olarak önem taşıyan bütün sular, bataklık, sazlık ve turbiyeler ile bu alanların kıyı kenar çizgisinden itibaren kara tarafına doğru ekolojik açıdan sulak alan kalan yerler şeklinde tanımlandığını kaydetti.
Sahip olduğu biyolojik çeşitlilik nedeniyle dünyanın doğal zenginlik müzeleri olarak kabul edilen sulak alanların, doğal işlevleri ve ekonomik değerleriyle yeryüzünün en önemli ekosistemleri olduğunu belirten Ayhan, "Sulak alanlar, yeraltı sularını besleyerek veya boşaltarak, taban suyunu dengeleyerek, sel sularını depolayarak, taşkınları kontrol ederek, kıyılarda deniz suyunun girişini önleyerek bölgenin su rejimini düzenlerler. Sulak alanlar, yüksek bir ekonomik değere sahiptirler. Balıkçılık, tarım ve hayvancılık, saz üretimi, turizm olanaklarıyla bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlarlar" ifadesinde bulundu.
Ayhan, 3 okulda 280 öğrenciye sulak alanlar konulu çeşitli eğitimler verdiklerini belirterek, “5 ve 6’ıncı sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, Murat Hüdavendigar Ortaokulundan Ebranur Gümüş’ün birinci, Osmangazi Ortaokulundan İklim Sarı’nın ikinci ve Murat Hüdavendigar Ortaokulundan Azra Çubuk’un üçüncü olduğunu bildirdi.
Dereceye giren öğrencilere hediye çeki ve plaket veren Ayhan, resimlerde sulak alanların önemini anlatma biçimindeki doğallık ve küçük yaşta gösterdikleri özenin her türlü ödülün onlar için az kalacağını belirterek, "Sanatın görevi doğayı kopya etmek değil, doğayı anlatmaktır. Bu nedenle anlatıcılarımıza yaşam boyu doğayla iç içe başarılı, sağlıklı ve mutlu ömürler dilerim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!