Piknik Sezonu Açıldı ET Satışları Arttı

Güncelleme Tarihi:

Piknik Sezonu Açıldı ET Satışları Arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 11:28

BİLECİK KASAPLIK YAPAN GÖKHAN ENGİN, BİLECİKLİLERİN GENELDE KIYMA VE KUŞBAŞI ET TERCİH ETTİKLERİNİN BELİRTTİ.

Havaların ısınmasının ardından ardından açılan piknik sezonu, Bilecik’te kasapların işine yaradı.
Bilecik merkez Atatürk Bulvarı üzerinde İtimat kasabında çalışan Gökhan Engin, havaların ısınması ile pikniğe giden vatandaşlar sayesinde hafta sonu et satışlarının artığını belirtti. Engin, "Vatandaşlar hafta sonu pikniğe gittikleri için satışlarımız daha çok artıyor. Mangalda yapmak için genelde vatandaşlar kıyma ve şiş tarzına yöneliyorlar. Bilecik’te vatandaşların piknik kültürün fazla olmasıyla sebebiyle bu bizim işlerimize de yansıyor" dedi.
"KIYMA VE KUŞBAŞI TERCİH EDİLİYOR"
Bilecik’te vatandaşların genelde evlerde kullanmak için kıyma ve kuşbaşı tercih ettiğini anlatan Kasap Gökhan Engin, ”Halkımız kıymayı her yerde kullandığı için çoğunluk kıyma satışı yapıyoruz. Yemeklerde ve genellikle vatandaşlar köfte yaptıkları için kıyma tercih ediyor. Bunun yanında en çok kuşbaşı et satışı oluyor. Diğer ürünler vatandaşlar tercih ediyor ama bu iki ürün kadar tercih edilmiyor. Şuanda kıymanın kilosu 34 TL, ama nisan ayında 32 TL idi. Fiyatlar artıkça alım gücü de azalıyor. Fiyatlar sabit hafta sonu bir değişiklik olmuyor" diye konuştu.
Son olarak mesleğin zorluklarından bahseden Engin, çalışma şartları uzun ve esnaflık yaptıkları için bayram, resmi tatil gibi tatilleri olmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!